Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. όλο τον Ιανουάριο ανέπτυξε σημαντική δράση στα πλαίσια και της πανεργατικής απεργίας της 4ης Φλεβάρη

Το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. όλο τον Ιανουάριο ανέπτυξε σημαντική δράση στα πλαίσια και της πανεργατικής απεργίας της 4ης Φλεβάρη. Η διοίκηση με μέλη του συνδικάτου περιόδευσαν
σε μαζικούς χώρους δουλειάς όπως είναι οι παιδικοί σταθμοί, τα σούπερ μάρκετ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ, Carrefour, Βασιλόπουλος, Lidl, Family, Discount, Μασούτης, τα καταστήματα Κοτσώβολος, Public, Hondos Center, Jumbo, την πτηνοτροφική μονάδα Αμβροσιάδη, κ.α, μίλησαν με τους εργαζόμενους και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό για την απεργία της 4ης Φλεβάρη. Πραγματοποίησε επίσης συσκέψεις με εργαζόμενους με θέμα το ασφαλιστικό.
Κάθε εργαζόμενος μας μετέφερε τις συνθήκες που επικρατούν στο δικό του χώρο, απληρωσιά μηνών, απλήρωτες υπερωρίες, μη τήρηση των συμβάσεων εργασίας, παραιτήσεις συναδέλφων λόγω υπερβολικής ψυχολογικής πίεσης, κλπ. Η τρομοκρατία ήταν ο κοινός παρονομαστής όλων των παραπάνω προβλημάτων. Οι συζητήσεις που αναπτύσσονταν ήταν κυρίως γύρω από τις εργασιακές σχέσεις και την κοινωνική ασφάλιση. Ζητήματα που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ανάδειξαν ως απόρροια των πολιτικών της Ε.Ε., των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι οποίοι με κάθε δέσμη μέτρων που φέρνουν για ψήφιση στη βουλή, χαϊδεύουν τους μεγαλοεργοδότες και εξαθλιώνουν την εργατική τάξη. 
Το συνδικάτο συμμετείχε επίσης στις κινητοποιήσεις του Π.Α.ΜΕ. με αυτοκινητοπομπή στους δρόμους της Κατερίνης, με περιοδείες στα μπλόκα των αγροτών όπου εκφράστηκε η αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα τους και επιπλέον πήραμε μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης στη ΔΕΗ για το μπλοκάρισμα των χιλίων και πλέον αποφάσεων διακοπής ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις. 
Στις 4 Φεβρουαρίου συμμετείχαμε στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. και μαζί με τους εκατοντάδες απεργούς, ανέργους, αγρότες, επαγγελματίες, μαθητές,  βροντοφωνάξαμε: Τέρμα πια! Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο! Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική! 
Και αυτό ήταν μόνο η αρχή! Συνεχίζουμε κάθε μέρα, κάθε ώρα, κλιμακώνουμε τον αγώνα, δεν παρασυρόμαστε από τις ψευτιές της κυβέρνησης και προχωράμε αταλάντευτα σε νέες κινητοποιήσεις μέχρι την τελική νίκη!