Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Μια ακόμη νίκη της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης!!!

Η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης με μια μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ, ενώπιον του προέδρου της ΔΕΥΑΚ, απαίτησε και πέτυχε την επανασύνδεση του
νερού (κοινωνικό αγαθό), σε μια τριμελή λαϊκή οικογένεια με προβλήματα υγείας, και χωρίς κανένα εισόδημα, όπου τρεις μέρες νωρίτερα της είχαν αφαιρέσει το υδρόμετρο.
Πρόκειται για μια επαίσχυντη ενέργεια που έρχεται να προστεθεί στα δύο προηγούμενα γεγονότα διακοπής ρεύματος από τη ΔΕΗ σε λαϊκά σπίτια, όπου αποδεικνύει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο οτι η κυβέρνηση (αστικό κράτος), με τους μηχανισμούς που διαθέτει στην τοπική διοίκηση περνάει σε μια ολομέτωπη επίθεση σε βάρος του λαού. Δεν τους φτάνει που οδηγούν πλατιά λαϊκά στρώματα στην ανεργία, την ανέχεια, τα συσσίτια, που κόβουν μισθούς, συντάξεις, αφήνουν απλήρωτους εργαζόμενους, όπως πχ. καθαρίστριες σχολείων, αλλά τους τιμωρούν κιόλας με τη στέρηση του πολυτιμότερου αγαθού, το νερό.
Ο Δήμος Κατερίνης πιστός εντολοδόχος στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα. Πριν λίγο καιρό κατέσχεσε τραπεζικό λογαριασμό από πολίτη για οφειλές 500 ευρώ, που προέρχονταν από παράνομη στάθμευση. Τώρα η ΔΕΥΑΚ προχωρά σε διακοπή νερού. Για εμάς δεν υπάρχει καμία αμφιβολία οτι η δημοτική αρχή δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού, αλλά υπηρετεί την πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε. που μετατρέπει τα κοινωνικά αγαθά σε εμπορεύματα. Αυτήν η πολιτική έχει ονοματεπώνυμο και είναι η πολιτική των Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κεφάλαιο και οι φτερούγες τους. 
Καλούμε τους ανθρώπους του μόχθου να συσπειρωθούν με τη Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης ώστε να μην επιτρέψουμε να επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα που καταρρακώνουν κάθε έννοια αξιοπρέπειας του λαού. Δηλώνουμε αποφασιστικά: Μην τυχόν ξανακόψουν το νερό σε λαϊκή οικογένεια που αδυνατεί να πληρώσει. Η αντίδραση μας θα είναι πιο μαζική, πιο αποφασιστική για να επιβάλει ο λαός το δίκιο του. Όσο για τον κύριο Δρούγκα, πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, που στην προσπάθεια του να απαξιώσει μια λαϊκή κινητοποίηση την αποκάλεσε ‘‘θέατρο’’, έχουμε να πούμε το εξής: ο αγωνιζόμενος λαός δεν παίζει θέατρο κύριε Δρούγκα, θέατρο παίζουν οι διαχειριστές της εξουσίας και εσείς είστε ένας από αυτούς..  

‘‘Θεριεύει ο γίγαντας τώρα Λαός, και σπάει δεσμά και αλυσίδες’’…

Γραφείο τύπου Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης