Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας(παράρτημα Κατερίνης), τα μέλη της,
αντιστασιακοί, μαχητές του ΔΣΕ , απόγονοι και φίλοι  συμπαραστέκονται καιεκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και μετανάστες που θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο κυνηγημένοι από την πατρίδα τους.
Η απάντηση πρέπει να είναι μόνο μία:
Δεν θέλουμε στις θάλασσές μας να πνίγονται πρόσφυγες και μετανάστες, παιδιά και γυναίκες. Στις γειτονιές μας ξέρουμε καλά τι πάει να πει προσφυγιά. Η Κατερίνη , και όχι μόνο, γιγαντώθηκε όταν χιλιάδες πρόσφυγες από τη Μικρασία και τον Πόντο ήρθαν εδώ κυνηγημένοι, εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Ξέρουμε καλά τι πάει να πει ξεριζωμός και μετανάστευση από τα χρόνια της δεκαετίας του '50 και του '60, όταν φεύγαμε καραβάνια για να γίνουμε φτηνοί εργάτες στη Γερμανία και σε άλλες μεγάλες καπιταλιστικές χώρες.
1. Σε αυτές τις γειτονιές οι εργαζόμενοι, οι λαϊκοί άνθρωποι, η νεολαία δεν έχουμε αντίπαλο ανθρώπους κυνηγημένους από τις συνέπειες των πολέμων και των ένοπλων συγκρούσεων που έχουν δημιουργήσει οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Συρία, Λιβύη, Ιράκ, Αφγανιστάν κλπ.
2. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι αυτοί οι άνθρωποι βρέθηκαν στην Ελλάδα μετά από τον πόλεμο που ξεκινησε η «πολιτισμένη» Δύση εναντίον των χωρών τους , και με την υποστήριξη των ελληνικών κυβερνήσεων τις επιλογές των οποίων ανεχτήκαμε κι εμείς.
3.Καλούμε το λαό, τη νεολαία να μην αποπροσανατολιστεί από φωνές ρατσιστικές και εθνικιστικές, που βάζουν στο στόχαστρο κυνηγημένους ανθρώπους, αθωώνοντας τον ένοχο και για το φαινόμενο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, αλλά και για τη ζωή μας σήμερα. Και ο ένοχος είναι κοινός, είναι το σάπιο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα.
4. ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΝ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ   ΧΩΡΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗΣ, ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ, που θα παρέχουν δωρεάν σίτιση, ιατροφαρμακευτική φροντίδα, διερμηνεία και νομική βοήθεια, με ευθύνη των ελληνικών αρχών και όχι των διάφορων χρηματοδοτούμενων ή και ύποπτων ΜΚΟ, που έχουν γίνει «κράτος εν κράτει» και λυμαίνονται, στο όνομα της αλληλεγγύης, τη διαχείριση της παραμονής των προσφύγων-μεταναστών.
5. Ζητά την ενίσχυση των υποδομών και του προσωπικού που σχετίζονται με τη διάσωση των προσφύγων, ιδίως τους χειμερινούς μήνες, άμεσα μέτρα γρήγορης διεκπεραίωσης της καταγραφής και ταυτοποίησης--όχι σε νέα μέτρα για καταστολή στα σύνορα.
Αναγκαία ενίσχυση των υποδομών και του προσωπικού που σχετίζεται με τη διάσωση και περίθαλψη ειδικά τους χειμερινούς μήνες.
6. Ζητά κατάργηση του Frontex και των άλλων κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ, την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και τις διακρατικές λυκοσυμμαχίες τους που μόνο δεινά προκαλούν στους λαούς.
Αγωνίζεται να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και η συμμετοχή της χώρας μας στις πολεμικές τους επιχειρήσεις  είτε άμεσα είτε παρέχοντας υποστήριξη.

Το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ