Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Εξαρθρώθηκε τριμελής συμμορία, τα μέλη της οποίας εμπορεύονταν και διακινούσαν λαθραία τσιγάρα

Για την υπόθεση συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω (2) ομογενείς και (1) αλλοδαπός
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 254.000 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα

Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη τριών μελών συμμορίας , τα οποία σκόπευαν να διοχετεύσουν λαθραία τσιγάρα στην εγχώρια αγορά, προχώρησαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για δύο ομογενείς και έναν υπήκοο Βουλγαρίας, ηλικίας 42, 50 και 47 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για τα κατά περίσταση αδικήματα της Σύστασης Συμμορίας, Αντίστασης και παράβασης του Νόμου περί Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.
Συγκεκριμένα , βραδινές ώρες χθες (10-02-2016), αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν, σε απόμερη αγροτική περιοχή των Διαβατών, τους τρεις δράστες να μεταφέρουν, με τη βοήθεια ανυψωτικού μηχανήματος (κλαρκ), παλέτες, από το εσωτερικό αποθήκης σε επικαθήμενο φορτηγό.
Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν τα ανωτέρω άτομα, πλην όμως οι δύο ομογενείς, τράπηκαν σε φυγή προκειμένου ν’ αποφύγουν τον έλεγχο, κατευθυνόμενοι προς δύσβατη αγροτική περιοχή, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο φορτηγό, εντοπίσθηκαν είκοσι τέσσερις παλέτες, συσκευασμένες επιμελώς, που περιείχαν κούτες με λαθραία πακέτα τσιγάρα, τα οποία προσπάθησαν να αποκρύψουν, τοποθετώντας περιμετρικά τους άδεια γυάλινα μπουκάλια.
Στην κατοχή των συλληφθέντων, αλλά και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
  •  (254.000) λαθραία πακέτα τσιγάρα,
  •  (1) φορητός υπολογιστής,
  •  (3) κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους και
  •  το χρηματικό ποσό των (2.940) ευρώ, ως προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητά τους.
Επίσης, κατασχέθηκε το ανωτέρω φορτηγό, ένα ανυψωτικό μηχάνημα (κλαρκ) και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 47χρονου αλλοδαπού.
Τα κατασχεθέντα προϊόντα καπνού απεστάλησαν στην αρμόδια Υπηρεσία, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών - φόρων που απώλεσε το Ελληνικό Δημόσιο.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.