Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αντιπροσωπεία με επικεφαλής το Δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου Σμύρνης, Aziz Kocaoglu, επισκέφθηκε την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου
και έγινε δεκτή από το Δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη.
Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, έγινε η παρουσίαση της Σμύρνης, ως τουριστικού προορισμού, σε ανταπόδοση αντίστοιχης εκδήλωσης που φιλοξενήθηκε στη Σμύρνη, μέσω αντιπροσωπείας του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Ο Γιάννης Μπουτάρης, καλωσόρισε την αντιπροσωπεία λέγοντας ότι είναι πολύ μεγάλη τιμή η συγκεκριμένη επίσκεψη για το Δήμο. «Δεν νομίζω ότι έχει ξαναγίνει επίσκεψη τόσο μεγάλης και τόσο επίσημης αντιπροσωπείας στη Θεσσαλονίκη, από τη Σμύρνη» ανέφερε ο Δήμαρχος και συνέχισε: «Το λέμε και το πιστεύουμε και αυτό αποδεικνύεται σε βάθος χρόνου, ότι η Σμύρνη και η Θεσσαλονίκη είναι αδελφές πόλεις, ως ‘’κόρες’’ της Κωνσταντινούπολης. Η Θεσσαλονίκη έχει ένα πολύ μεγάλο αριθμό κατοίκων, οι οποίοι κατάγονται από την περιοχή της Σμύρνης και αισθάνομαι πως ότι προέρχεται από αυτή την πόλη είναι ιδιαίτερα αγαπητό στους Θεσσαλονικείς. Με το Δήμαρχο, Aziz Kocaoglu, έχουμε κουβεντιάσει επανειλημμένα για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουμε να συσφίξουμε περισσότερο τις σχέσεις μας προς όφελος των δύο πόλεων, από τα θέματα της καθημερινότητας έως και εκείνα κάποιων προγραμμάτων. Πιστεύουμε ότι έχουμε κοινές παραδόσεις και καταβολές και μόνο με τη συνεργασία θα καταφέρουμε να πάμε μπροστά».
Ο Aziz Kocaoglu, από την πλευρά του ανέφερε: «Εμείς δεν θέλουμε να συναντηθούν μόνο οι δρόμοι μας, θέλουμε να συναντηθούν οι εκθέσεις μας, τα φεστιβάλ μας και οι εταιρείες μας. Ας ρίξουμε τα σύνορα, ας σπάσουμε τα στερεότυπα με την πραγματική φιλία μας και με τη συνέργεια που θα γεννηθεί από αυτήν. Ας δώσουμε τα χέρια σ’ αυτή τη γεωγραφική περιοχή, όπου ολοένα αυξάνεται η ροή του αίματος και των δακρύων και ας φωνάξουμε με όλη μας την καρδιά, με όλη μας την ειλικρίνεια, με όλη μας τη δύναμη, υπέρ της ειρήνης. Αυτό το έχουμε πράγματι ανάγκη».


Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Σπύρος Πέγκας, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι εταίροι που εμπλέκονται πλέον στη σχέση, Θεσσαλονίκης - Σμύρνης, είναι πάρα πολλοί, επιτρέποντας στο Δήμο Θεσσαλονίκης σταδιακά να υποχωρεί, δίνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων σε σημαντικούς φορείς της πόλης, όπως η ΔΕΘ, ο ΟΛΘ, το Εμπορικό Επιμελητήριο και το Γραφείο Συνεδριακού Τουρισμού, Thessaloniki Convention Bureau.
Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμη ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δημήτρης Μπακατσέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΘ, Δημήτρης Μακρής, η Πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau, Δέσποινα Αμαραντίδου καθώς και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης, Ekrem Demirtas.