Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Η εκδήλωση κοπής της πίτας των "ΣΤΑΥΡΑΕΤΩΝ"

 Την καθιερωμένη του ετήσια γιορτή για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας  πραγματοποίησε και εφέτος, παρουσία πλήθους μελών και φίλων του, ο σύλλογος Κρητών
Ν.Πιερίας “ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ”, το απόγευμα του Σαββάτου 30 Ιανουαρίου, στη φιλόξενη πολιτιστική του στέγη.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κων/νος Μανιουδάκης, αναφέρθηκε εν συντομία στις προγραμματισμένες δράσεις του Συλλόγου, στις σκέψεις και τις προτάσεις για το 2016, ενώ έκανε και έναν συνοπτικό απολογισμό της περασμένης χρονιάς,  με επίκεντρο την ανέγερση στην Κατερίνη, του Μνημείου Πεσόντων Κρητών Μακεδονομάχων Πιερίας και Μακεδονίας 1904-1908. 
Επιπλέον, ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, για τη μεγάλη συμμετοχή τους σε όλα τα δρώμενα των «Σταυραετών».
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ενώ το χαιρετισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη μετέφερε ο δημοτικός σύμβουλος Αναστάσιος Παπαζήσης.
Την πίτα ευλόγησαν ο Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Οικονομίκος και  ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, Πρεσβύτερος Σταύρος Κοσέογλου.
Από την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας δεν έλειψαν τα μουσικοχορευτικά ακούσματα και τα παραδοσιακά εδέσματα της Μεγαλονήσου, ενώ  συμβολικό δώρο δόθηκε στην τυχερή της εκδήλωσης που βρήκε το φλουρί.