Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος επέστρεψε από το Ισραήλ και την Ιορδανία, όπου παρέμεινε επί 5 ημέρες. 

Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος συνόδευσε ομάδα προσκυνητών από την Πιερία, που μετέβησαν στα Πανάγια Προσκυνήματα της Αγίας Γης. 
Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου οι προσκυνητές, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο, είχαν ιδιαίτερη συνάντηση με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ΄. 
Κατά τη συνάντηση ο Πατριάρχης εξέφρασε, για ακόμη μία φορά, τις ευχαριστίες του, διότι η Ιερά Μητρόπολή μας, κατά το προηγούμενο καλοκαίρι, φιλοξένησε 60 νέους από την πόλη Φιές της Ιορδανίας. 
Το βράδι της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αβήλων κ. Δωρόθεο και πολλούς ιερείς από διάφορα μέρη του κόσμου, προέστη της αναστάσιμης θ. λειτουργίας, που τελέστηκε στον Πανάγιο Τάφο. 



Τις επόμενες ημέρες ο Μητροπολίτης μας μετέβη στην Ιορδανία, όπου είχε συνεργασία με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Φιλαδελφείας (Αμμάν) κ. Βενέδικτο, ο οποίος προσκάλεσε τον Σεβασμιώτατο να ηγηθεί ομάδας νέων, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στην Ιορδανία και γενικότερα στους Αγίους Τόπους, στο πλαίσιο ανταλλαγών μεταξύ των δύο τοπικών Εκκλησιών. 
Με την ευκαιρία αυτή, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος χοροστάτησε στην ακολουθία της Παρακλήσεως της Παναγίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Αμμάν και στη συνέχεια είχε συνάντηση με ομάδα φοιτητών στην αίθουσα του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλαδελφείας, που βρίσκεται στο κέντρο της Ιορδανικής Πρωτεύουσας.