Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ

  Πρόσφατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος επισκέφθηκε τρία μικρά περιφερειακά Γυμνάσια της Πιερίας.


Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου επισκέφθηκε  το Γυμνάσιο Αλωνίων, την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στο Γυμνάσιο Μακρυγιάλου και την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στο Γυμνάσιο Ρητίνης.
Και στα τρία σχολεία έτυχε θερμής υποδοχής από τους Διευθυντές, το Εκπαιδευτικό Προσωπικό και εκπροσώπους των Συλλόγων Γονεών και Κηδεμόνων.


Και στις τρεις συναντήσεις με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των παραπάνω σχολείων, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος μίλησε για το ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας και μοίρασε εποπτικό υλικό, με την ευκαιρία της επικείμενης Εβδομάδας Εξωτερικής Ιεραποστολής.


Μετά την παρουσίαση του Σεβασμιωτάτου, ακολούθησε διάλογος με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.


Σε όλους τους μαθητές ο Σεβασμιώτατος δώρησε σελιδοδείκτες, μικρά βιβλία, ενώ στους εκπαιδευτικούς δώρισε βιβλία και ημερολόγιο. Τέλος, σε κάθε σχολική μονάδα δώρισε μία από μία εικόνα ή παράσταση της Πολιούχου Αγίας Αικατερίνης.

Ευρισκόμενος στην ορεινή Ρητίνη, επισκέφθηκε ειδικώς και το Δημοτικό Σχολείο καθώς και το Νηπιαγωγείο, που συστεγάζονται με το Γυμνάσιο. Οι μικροί μαθητές τραγούδησαν και δώρισαν στον Μητροπολίτη ωραίες ζωγραφιές και χειροτεχνίες, μεταξύ των οποίων την κυρά-Σαρακοστή, με την ευκαιρία της επικείμενης έναρξης της λειτουργικής αυτής περιόδου της Εκκλησίας μας.