Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Κυβέρνηση είμαι ότι θέλω κάνω ........!! (hoc volo sic jubeo sit pro ratione voluntas= Γιουβεναλισμός)

Αλλαξο... Συριζιές - Κομματικός παροξυσμός οικογενειοκρατίας
Κι ο Αρβανίτης διορίζει σαν τον ράπερ - Ο «κολλητός» μπαμπάς «Στο Κόκκινο», η σύζυγος στον υφυπουργό Εργασίας Πετρόπουλο και η κόρη στον υπουργό Σπίρτζη  


Γιώργος Πετρίδης, Βασίλης Τσακίρογλου, Δημήτρης Μαρκόπουλος
Διαστάσεις επιδημίας φαίνεται να παίρνει το φαινόμενο του διορισμού σε κρατικές θέσεις ολόκληρων οικογενειών, μέλη των οποίων συνδέονται με το υψηλόβαθμο στελεχιακό δυναμικό της κυβέρνησης. 
Δεν περνά σχεδόν ούτε μια μέρα που να μην έρθει στο φως ένα καινούριο κρούσμα ακραίας οικογενειοκρατίας και νεποτισμού που ξεπερνά τα συνήθη παραδοσιακά πλαίσια του «βολέματος» συγγενών και φίλων επειδή προφανώς η επέλαση στο κράτος αφορά έναν σχετικά περιορισμένο αριθμό στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που σπεύδουν να προλάβουν να ανταμείψουν όσο περισσότερους γίνεται από το περιβάλλον τους. Σε συνέχεια των όσων αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ» για την οικογένεια του γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλου, αλλά και τις πάμπολλες... αλλαξοσυριζιές, την επιλογή, δηλαδή, ένα κυβερνητικό στέλεχος να βολεύει συγγενείς άλλου για να μη γίνονται συνειρμοί, νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα καθώς ανοίγουν στόματα στο ίδιο το κυβερνητικό επιτελείο εξαιτίας της προκλητικής συμπεριφοράς που επιδεικνύουν ορισμένα στελέχη, εκθέτοντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ιάσων Σχινάς-Παπαδόπουλος έκανε την αρχή διορίζοντας τη μητέρα, τον αδελφό του και φίλους του (αριστερά), και ο Σταύρος Καραγκούνης, αντιπρόεδρος του 15μελούς στο οποίο ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πρόεδρος στο Λύκειο, διορίζεται στον ΕΟΠΠΕΠ (δεξιά)
Ακρως χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του διευθυντή του ραδιοσταθμού του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο» Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος διόρισε σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων δύο μέλη της οικογένειάς του: τη σύζυγό του Ζηνοβία Συρίβλη, η οποία ανέλαβε διευθύντρια στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιου Πετρόπουλου, καθώς και την κόρη της συζύγου του, Αφροδίτη Βογιατζόγλου, η οποία, με μόνο προσόν το απολυτήριο Λυκείου, βρέθηκε στο γραφείο του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη. Στο ΦΕΚ του διορισμού της, η σύζυγος του κ. Αρβανίτη αναφέρεται με το πατρικό της όνομα (Ζηνοβία Συρίβλη) και μόνον οι γνωστοί του ζευγαριού μπορούν να αντιληφθούν ότι είναι το ίδιο πρόσωπο που ως δημοσιογράφος Τζίνα Βογιατζόγλου (το επώνυμο του πρώην συζύγου της) είχε διατελέσει στο παρελθόν διευθύντρια στην ΕΡΑ 5. Κάπως έτσι μπορούν να καλυφθούν τα ίχνη αλλά και να αποφευχθούν συνειρμοί με τον ταυτόχρονο διορισμό της θυγατέρας της σε άλλο υπουργείο. Το πώς και γιατί, άλλωστε, από τον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ που απευθύνεται στην ελληνική Διασπορά η σύζυγος Αρβανίτη βρέθηκε να διευθύνει το γραφείο ενός πολιτικού στελέχους με αρμοδιότητα το Ασφαλιστικό -τον οποίο μάλιστα συνόδεψε σε ταξίδι στη Σόφια μαζί με δύο αστυνομικούς οι οποίοι τυγχάνει να είναι επίσης συγγενείς μεταξύ τους (!)- είναι ερωτήματα που δύσκολα μπορεί να απαντηθούν. Και μόνο αν συνδυαστούν με τη γενικότερη τάση για μετατροπή του κράτους σε λάφυρο των υψηλών κλιμακίων της νέας εξουσίας μπορεί να εξηγηθούν.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ