Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ» ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ «ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ»

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ»
ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ «ΑΝΘΡΩΠΟΣ
ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ»


            Με το έργο «Παιχνίδι με τις λέξεις» από την Ομάδα «Άνθρωπος στη Θάλασσα» ξεκινά το πρόγραμμα του φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές φωνές της πόλης» που διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
            Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 11, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016, στις 21.00, στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» -    Σκηνή Νίκος Ναουμίδης (Παρασκευοπούλου 42, τηλ. 2310 869869).




Το Σάββατο 12 Μαρτίου, μετά την παράσταση θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, με το συντονισμό των θεατρολόγων, Αμαλίας Κοντογιάννη και Γιάννας Τσόκου. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν με την υποστήριξη της θεατρικής ομάδας «Μικρός Βορράς».


Λίγα λόγια για το έργο
Το «Παιχνίδι με τις λέξεις» βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο της  Τζέννυ Έρπενμπεκ (μετάφραση, Αλέξανδρος Κυπριώτης). Η παράσταση «βλέπει» τη χούντα της Αργεντινής μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Κι ύστερα την «ξαναβλέπει» με ενήλικο βλέμμα. Στόχος της είναι να θέσει το ζήτημα της συνάντησης της προσωπικής ιστορίας με την Ιστορία και την αναγκαιότητα της ιστορικής μνήμης σε έναν κόσμο που από παιδί, μαθαίνει να ξεχνά.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Κλαίρη Χριστοπούλου
Διασκευή ‐ δραματουργία: Κλαίρη Χριστοπούλου, Ματίνα Παγουλάτου
Σκηνικά ‐ κοστούμια: Ελίνα Ευταξία
Μουσική: Κωστής Βοζίκης
Σχεδιασμός φωτισμού: Ελίνα Ευταξία, Κλαίρη Χριστοπούλου
Οργάνωση παραγωγής: Χριστίνα Ζαχαροπούλου
Φωτογραφίες: Buba Soso Gabedava, Στέλιος Τράκας

Διανομή:
Νατάσσα Αστρεινίδη, Αργύρης Ζαφείρης, Γεωργία Κυριαζή, Εμμανουέλα Σφυρίδη, Κλαίρη Χριστοπούλου, Έλλη Χρονιάρη

Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται στα 10€ (κανονικό), 8€ (μαθητικό – φοιτητικό) και  5€ (ανέργων – ΑμεΑ).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 6999 05172 κατά τις ώρες 12.00 έως 14.00 και 17.00 έως 20.00