Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ 11ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τη συνδιοργάνωση του 11ου Διεθνούς  Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» ενέκρινε σήμερα, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της 7ης
τακτικής του συνεδρίασης.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Μορφωτικό Εκδρομικό Αθλητικό Σύλλογο «Τρίτων», την Κυριακή 3 Απριλίου 2016, στη διαδρομή Πέλλα – Θεσσαλονίκη, η οποία ενώνει την αρχαία με τη σύγχρονη πρωτεύουσα της Μακεδονίας και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.
Παράλληλα θα διεξαχθούν οι «δρόμοι υγείας» και «δυναμικού βαδίσματος» των 5.000 μ. και 10.000 μ. καθώς και ο δρόμος των 1.000 μ. με τη συμμετοχή μαθητών δημοτικών σχολείων.
Ο Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» με τη συμμετοχή 20.000 και πλέον ανθρώπων, Ελλήνων και ξένων πρωταθλητών αλλά και δρομέων υγείας κάθε ηλικίας και επιπέδου από 70 χώρες, με παράλληλη συμμετοχή ατόμων με αναπηρίες, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη και μαζικότερη διεθνής διοργάνωση σε πανελλήνια κλίμακα και η μεγαλύτερη της Β. Ελλάδας.
 Έχει αναγνωριστεί από την Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων δρόμων AIMS, από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού ΕΑΑ, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου IAAF και από την Εθνική Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (Σ.Ε.Γ.Α.Σ), ενώ εντάσσεται ανελλιπώς στο ετήσιο διεθνές αθλητικό καλεντάρι των ανωτέρω Ομοσπονδιών.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμβάλλει στην  οργανωτική και υλικοτεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης και παράλληλα παραχωρεί τους χώρους διεξαγωγής της, το απαραίτητο προσωπικό για την καθαριότητα, καθώς και τα οχήματα για τη μεταφορά των υλικών.