Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Η πεζοπορία της 20 Μαρ 2016 με την Olympus Mountain Activities

 Φέρε στο μυαλό σου όλα εκείνα τα συναισθήματα που νιώθεις κάθε φορά που αφήνεις πίσω σου την πόλη και φεύγεις για μια δραστηριότητα στη φύση . Το μυαλό αδειάζει, τα
μάτια σου ξεκουράζονται, τα πνευμόνια σου δυναμώνουν και το σώμα σου χαλαρώνει μπροστά στο μεγαλείο της φύσης, όλα τα στοιχεία της φύσης σε κάνουν να αισθάνεσαι ξανά ζωντανός.



Την Κυριακή 20 Μαρ 2016 θα επισκεφτούμε, τα Πιερια Ορη με στόχο από Παπά χωράφι Χ/Κ. (υψ 1400μ)- Σαλταπήδα υψ 1930μ την κορυφή Αρβανίτη υψ 2023 μ.

Από το Ελατοχώρι μέσω ασφαλτοστρωμένου δρόμου 8 χιλιομέτρων βρισκόμαστε στη θέση «Παπά Χωράφι», όπου η βάση του Χιονοδρομικού Κέντρου. Ακολουθώντας το δασικό χωματόδρομο που περνά αριστερά από την χιονοδρομική πίστα και περνώντας από υπέροχο ελατόδασος, μπαίνουμε στην αλπική ζώνη.


Από εδώ, συνεχίζοντας την κορυφογραμμή, περνάμε διαδοχικά από τις κορυφές «Σαλταπήδα»1930μ , και καταλήγουμε στην κορυφή «Αρβανίτη 2023 μ», Η διαδρομή αυτή έχει θέα προς τους Νομούς Πιερίας Κοζάνης και Βεροίας, με καταπληκτική θέα προς το Θερμαϊκό κόλπο από τη μια πλευρά, την τεχνητή λίμνη του Αλιάκμονα τις κορυφές του Βερμίου ,Άσκιο, Μπούρινος, Βαρνούντας, Καϊμακατσαλάν, Πίνοβο, Τζένα.από την άλλη και μπροστά μας τον επιβλητικό Όλυμπο.


Υ.Δ: 623μ.
Μήκος διαδρομής: 7χλμ
Μέγιστο Υψόμετρο: 2023μ
Διάρκεια πορείας : 03:30ω σνλ
Σήμανση : Οχι
Βλάστηση: Δάσος ελάτης -Υποαλπικό τοπίο
Βαθμός Δυσκολίας : Α+
Όριο ηλικίας συμμετοχής : από 12 ετών και πάνω.


Η δυσκολία της διαδρομής εξαρτάται άμεσα από την ποσότητα και την ποιότητα του χιονιού.
Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν οριστικοποιούν την συμμετοχή τους στο τηλ: 6977587345 e:mail:olympusmountainactivities@gmail.com ή στο κατάστημα ΟΠΤΙΚΩΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ επι της οδού Γ. Ολυμπίου 7 κεντρικά.
Για την καλύτερη οργάνωση της Ανάβασης, σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας!




ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ : Mε IX : Ώρα Αναχώρησης 08:00 από το [παρκινγκ lidl περιοχή Ανδρομάχης] για οργάνωση μεταφοράς .Φροντίστε να είστε εκεί τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα (στις 07:50) ώστε να ξεκινήσουμε έγκαιρα ).Επιστροφή το απόγευμα!
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΒΟΥΝΟΥ .Απαραίτητη η χρήση Γκέτας, Μπατόν ( μποτάκια πεζοπορίας αδιάβροχα) , Σακίδιο ημέρας 20-30λτ, Μακρύ παντελόνι ή κολάν πεζοπορίας, Δύο ισοθερμικά ή δύο μακρυμάνικα μπλουζάκια, Ένα φλις ή μια φούτερ ζακέτα, Μπουφάν αντιανεμικό-αδιάβροχο ,Σκουφί -Γάντια- Μαντίλι, Παγούρι 1-1,5 λίτρων, Σνακ (σοκολάτες-παστέλια) ,Προσωπικά αντικείμενα ,Φωτογραφική μηχανή.
Και μη ξεχάσετε το χαμόγελο σας !!




Υ.Γ Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας η λόγω καιρικών συνθηκών.
Σημείωση: Η εξόρμηση ενδείκνυται και για αρχάριους και απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και καλό επίπεδο εξοπλισμού!