Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ Κατερίνης την Τετάρτη 23 Μαρτίου στις 10.30 π.μ.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ των ΑΓΡΟΤΩΝ 

           στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ  Κατερίνης
           την Τετάρτη 23 Μαρτίου στις 10.30 π.μ.

ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Συνάδελφοι αγρότες & κτηνοτρόφοι

         Ο πολυήμερος αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών & κτηνοτρόφων στα μπλόκα όλης της χώρας, ανάδειξε τα προβλήματα επιβίωσης που μας έβγαλαν στο δρόμο, αντιπαλεύοντας συνολικά τις εφαρμοζόμενες αντιαγροτικές πολιτικές και τα προαπαιτούμενα μέτρα του ψηφισμένου από κυβέρνηση & τα περισσότερα κόμματα 3ου μνημονίου ( αύξηση ΦΠΑ στα εφόδια από το 13% στο 23%, αύξηση της φορολογίας από το 13% στο 26% από το πρώτο ευρώ στο σύνολο των εισοδημάτων-ενισχύσεων-αποζημιώσεων, υπερτριπλασιασμό της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 100%, τριπλασιασμός της ασφαλιστικής εισφοράς στον ΟΓΑ,…).
Είναι όλα αυτά που οδηγούν στην πορεία ξεκληρίσματος μας παράλληλα και με την νέα ΚΑΠ 2015-2020,  που μειώνει δραστικά τις ενισχύσεις έως και 60% μέχρι το 2019.

Όλοι στη συγκέντρωση των αγροτο-κτηνοτρόφων της περιοχής την Τετάρτη  στις 10:30 το πρωί στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Συμμετέχουμε στις συντονισμένες & συγχρονισμένες πανελλαδικά αγωνιστικές κινητοποιήσεις στα Γραφεία του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., που αποφασίστηκαν στην πρόσφατηΣύσκεψη των 68 μπλόκων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας στις 18/3/16.
        ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
  • Να αποπληρωθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα στους αγρότες - κτηνοτρόφους  από επιδοτήσεις/ενισχύσεις, επιστροφές ΦΠΑ και φόρου πετρελαίου κ.α., καθώς η νέα καλλιεργητική περίοδος ξεκίνησε και δεν έχουν τα χρήματα που χρειάζονται για τα έξοδα καλλιέργειας.
  • Να μην γίνονται παρακρατήσεις από τις επιδοτήσεις/ενισχύσεις και τις επιστροφές για χρέη των αγροτών στην εφορία, στις τράπεζες, τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ και να μην εφαρμοστεί η απόφαση της ΕΕ και της κυβέρνησης για επιστροφή από τους αγρότες των αποζημιώσεων που πήραν, μετά από σκληρούς αγώνες στα μπλόκα, το 2008 – 2009, με το λεγόμενο “πακέτο Χατζηγάκη”.
        Παλεύουμε για την  επιβίωσής μας ανατρέποντας τα μέτρα & τις πολιτικές, που μας οδηγούν στην φτώχεια, τον αφανισμό και το ξεκλήρισμα.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Ομάδα αγροτών μπλόκου Κατερίνης