Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης στο Δίκτυο ASPnet UNESCO Κεντρικής Μακεδονίας

  Στο 2ο Μαθητικό Συμπόσιο του Δικτύου Λυκείων Κεντρικής Μακεδονίας ASPnet UNESCO συμμετείχε και φέτος το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Μαρτίου,
στα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη, στη Θεσσαλονίκη.
Η εκπαίδευση ως φορέας αειφορίας ήταν το κεντρικό θέμα-έναυσμα για να προσεγγίσουν οι μαθητές έννοιες όπως η μόλυνση του περιβάλλοντος, το προσφυγικό, οι φυσικοί πόροι, κοινωνικές ανισότητες, αξίες, ιδανικά και πρακτικές.


Οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης στο καλλιτεχνικό μέρος του συμποσίου παρουσίασαν με μουσικοχορευτικά δρώμενα “το ταξίδι του κρασιού στον χρόνο”. Η καλλιέργεια του αμπελιού υπήρχε από την αρχαιότητα στην περιοχή μας και τα τελευταία χρόνια παρατηρείται άνθηση στον τομέα της οινοπαραγωγής. Με αφορμή τη σκηνή του τρύγου από την ασπίδα του Αχιλλέα, όπως περιγράφεται στην Ιλιάδα του Ομήρου, οι μαθητές ζωντάνεψαν υπό μελωδία εικόνες της καθημερινότητας που συνοδεύονται από το κρασί και το σταφύλι  στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, στις χαρές και τις λύπες του ανθρώπου.


Μπορείτε να δείτε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=PCfyyIgPsso&feature=youtu.be


Στις εργασίες του συμποσίου συμμετείχαν οι μαθήτριες της Β΄ Λυκείου: Μαρία Κεφαλίδου, Ευαγγελία Λαζαρίδου, Έρση Μεϊτανίδου, Νεκταρία Πούλιου, Νόπη Σουρλίγκα, Δανάη Τσιοπλή και Αλκμήνη Χατζή.
Μουσική επιμέλεια: Λουκάς Βασιλειάδης
Επιμέλεια παρουσίασης: Σοφία Ελευθεριάδου
Σκηνοθεσία: Ειρήνη Κολλάτου
Υποστήριξη: Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Κατερίνης
Ευχαριστούμε για τη βοήθεια: Εστία Πιερίδων Μουσών, Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης, Οι πότες της στρογγυλής τραπέζης, Πιέρια: επαγγελματικοί εξοπλισμοί