Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Δελτιο Τύπου για το Προσφυγικό από την Π.Ο.Π. ΕΚΑΒ

Δελτιο Τύπου Προσφυγικό
Ως εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ επιχειρούμε από την αρχή του προσφυγικού , εδώ δηλαδή και 18 μήνες περίπου,  σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ είμαστε οι μόνοι εκπαιδευμένοι με Αδεια Άσκησης Επαγγέλματος στην παροχή  Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας και το τονίζουμε αυτό, γιατί την Επείγουσα Προνοσκομειακή Φροντίδα  έχουν ανάγκη οι Πρόσφυγες στους καταυλισμούς και αυτός είναι ο σκοπός του ΕΚΑΒ.
Στη χώρα μας ενώ θα έπρεπε το ΕΚΑΒ να έχει των πρωταγωνιστικό ρόλο στην Επείγουσα  Προνοσοκομειακή  Φροντίδα και επικουρικά να λειτουργούν οι Μ.Κ.Ο , εδώ συμβαίνει συνήθως το αντίθετο  Σήμερα δηλαδή το ΕΚΑΒ  στην ουσία  παίρνει εντολές από Μ.Κ.Ο που δεν γνωρίζουμε ούτε καν αν είναι πιστοποιημένες λες και βρισκόμαστε σε τριτοκοσμική χώρα  .
Εν παραδείγματι στην Ειδομένη,   επιχειρούμε από την αρχή λειτουργίας του καταυλισμού  προσφέροντας  Επείγουσα  Προνοσοκομειακή  Φροντίδα και διακομιδή στα Νοσοκομεία όλων των επειγόντων περιστατικών,  που μόνο  τους τελευταίους 3 μήνες ξεπερνούν τα  500 περιστατικά,  μόνοι μας,  χωρίς να υπάρχει στον καταυλισμό Επιτελικός Δημόσιος Φορέας Υγείας


Οι Εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ έχουμε 30 χρόνια εμπειρίας στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή  Φροντίδα αντιμετωπίζοντας πολύ σοβαρότερα περιστατικά στην καθημερινότητά μας ( Μαζικά Ατυχήματα  Ανακοπές, Η1Ν1 , EBOLA  ) με απόλυτη επιτυχία.  
Λόγου του ότι :

ü  Οι ροές των προσφύγων συνεχίζονται
ü  Οι καταυλισμοί επεκτείνονται ,
ü  Έρχεται το καλοκαίρι και θα χρειαστεί να καλύψουμε και τις ανάγκες εκατομμυρίων τουριστών  
Παράλληλα
με τον ήδη αυξημένο όγκο εργασίας που έχουμε από τα τρέχοντα επείγοντα περιστατικά , αλλά και από τα  Δημόσια Νοσοκομεία στις Δευτερογενείς Διακομιδές τους  ( Εξιτήρια – Επανεξετάσεις κλπ ) ,  σε συνδυασμό  με την υποστελέχωση πολλών τομέων του ΕΚΑΒ. Ρητά σας δηλώνουμε ότι έχουμε ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια αντοχής .
Παρά ταύτα θα προσπαθήσουμε για μια ακόμη φορά να εκπληρώσουμε το καθήκον μας , με την βοήθεια φυσικά της Διοίκησης και του Υπουργείου. 
Είναι απαραίτητο λοιπόν το Υπουργείο  να λάβει σοβαρά υπόψη του τα παραπάνω και να πάρει άμεσα μέτρα για τα παρακάτω:
  • Σχεδιασμό για αντιμετώπιση του Προσφυγικού με διακριτό τον ρόλο του ΕΚΑΒ
  • Προσλήψεις Προσωπικού
  • Χρηματοδότηση ( Ετοιμότητας)
  • Χρηματοδότηση Υλικοτεχνικής Υποδομής
  •  
Αναμένουμε η  συνάντηση που  ήδη ζητήσαμε από την Διοίκηση και το Υπουργείο να  γίνει το ταχύτερο δυνατό για να μπορέσουμε οργανωμένα να αντιμετωπίσουμε όλα τα παραπάνω.
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ