Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Γιορτάζουμε τον ερχομό της άνοιξης με τα "Χελιδονίσματα"

O μήνας Μάρτης μπήκε για τα καλά, με τις λιακάδες και τις βροχές του, φορέσαμε τον κοκκινόασπρο «Μάρτη» στο χέρι και περιμένουμε τα χελιδόνια.
To Σάββατο 19 Μαρτίου τα θα παιδιά θα ετοιμάσουν φωλιές από πηλό για να υποδεχτούν τα σπιτοχελίδονα, συμμετέχοντας στα «Χελιδονίσματα» που θα γίνουν στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων, στο Καλοχώρι.
Τα παιδιά θα πάρουν μαζί τους τις φωλιές που θα κατασκευάσουν για να τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο μπαλκόνια του σπιτιού τους. Εάν όλα πάνε καλά, ίσως κάποιο ζευγάρι χελιδονιών να έρθει για την κάνει «σπίτι» του. Με την ευκαιρία, οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να δουν από κοντά το σύγχρονο χώρο περίθαλψης άγριων ζώων που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, καθώς και τη δουλειά των εθελοντών της Δράσης για την Άγρια Ζωή.
Τα «Χελιδονίσματα» είναι μία εκδήλωση που διοργανώνει η εθελοντική οργάνωση Δράση για την Άγρια Ζωή –η οποία ασχολείται με την περίθαλψη των τραυματισμένων άγριων ζώων- , ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, που συντονίζει πανελλαδικώς περισσότερες από 35 ανάλογες δράσεις.
Τα «Χελιδονίσματα» θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί και θα διαρκέσουν ως τις 2 μετά το μεσημέρι. Το Κέντρο Περίθαλψης Άγριων βρίσκεται στις εκβολές του Γαλλικού ποταμού, στο ύψος του 9ου χλμ. Θεσσαλονίκης – Αθηνών. Για περισσότερες πληροφορίες πρόσβασης μπορεί κανείς να απευθυνθεί στο τηλέφωνο 6979 914852.