Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας πραγματοποιεί ενημερωτικές ομιλίες μέσω της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σε σχολεία της Κατερίνης

 Με την ανταπόκριση μαθητών  σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συνεχίζονται οι ενημερωτικές ομιλίες σε θέματα ατομικής και δημόσιας υγείας με σκοπό την
προστασία και την πρόληψη από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας σε σχολεία της Κατερίνης.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας επισκέπτεται νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία και γυμνάσια, ενημερώνει και παρουσιάζει ενδιαφέρον οπτικοακουστικό υλικό για την υγιεινή των χεριών στους μαθητές της πρωτοβάθμιας  εκπαίδευσης και το κάπνισμα στο μαθητικό πληθυσμό της  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Με άρτια οργάνωση, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό οι Επαγγελματίες Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας προσεγγίζουν εύστοχα τα θέματα, συζητούν και απαντούν σε ερωτήσεις των παιδιών  με σκοπό να κατανοήσουν τις πληροφορίες που λαμβάνουν για να τηρήσουν σωστά τους κανόνες υγιεινής, και να αντιληφθούν τις συνέπειες του καπνίσματος που μπορούν να αποτελέσουν αιτίες νοσηρότητας.

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζει η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, την εκπόνηση του προγράμματος αγωγής υγείας με τη μορφή ενημερωτικών παρουσιάσεων, που συμβάλλει στην πρόληψη και προαγωγή της υγείας των μαθητών και μαθητριών. « Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας συμμετέχει επιτυχώς στο δίκτυο δράσεων πρόληψης και προαγωγής υγείας, με σκοπό να ενημερώσουμε, να προστατέψουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά ώστε να αγαπούν τον εαυτό  τους και να υιοθετούν υγιεινές συνήθειες» ανέφερε η κ. Μαυρίδου.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα των ενημερωτικών παρουσιάσεων θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς ήδη έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον.