Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΩΣ ΣΤΗΝ Ι.Μ.ΚΙΤΡΟΥΣ

 Την Κυριακή Τυρινής 13 Μαρτίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, τελέστηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως, χοροστατούντος του
Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. 
Μετά την ανάγνωση της σχετικής συγχωρητικής ευχής, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τη λειτουργική περίοδο προετοιμασίας μας για το Πάσχα. Ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι η Μεγάλη Τεσσαρακοστή δεν είναι απλώς η μεγαλύτερη λειτουργική περίοδος. Δεν είναι ένα άθροισμα ημερών και νυκτών. Είναι η ιερότερη λειτουργική περίοδος του έτους. 



Κατά τη διάρκειά της οι πιστοί καλούμαστε να εργαστούμε πνευματικά για την κατάκτηση των χριστιανικών αρετών και την απαλλαγή από τα πάθη. Το πνεύμα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου και στις υπαρξιακές αναζητήσεις του. Κατά τη διάρκειά της, τελούνται ακόμη ειδικές ιερές ακολουθίες, που δεν τελούνται σε καμμία άλλη περίοδο του έτους. 
Και κατέληξε λέγοντας «ας αξιοποιήσουμε όλοι μας τα πνευματικά αγαθά της Τεσσαρακοστής, για να εγκατασταθεί στην καρδιά μας ο Αναστημένος Χριστός».