Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ

Συνεχίζεται από το Δήμο Θεσσαλονίκης ο κύκλος διαλέξεων - συζητήσεων με γενικό τίτλο «Η σωστή κατανόηση και αντιμετώπιση του Παιδιού και του Εφήβου» με στόχο την
ψυχολογική υποστήριξη μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

            Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί σε δέκα συναντήσεις, που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2015 και θα διαρκέσουν έως τον Ιούνιο του 2016, με την επιστημονική επίβλεψη της Κλινικής Ψυχολόγου - Ψυχαναλύτριας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, Αναστασίας Πιμπιλίδου, πτυχιούχου του Πανεπιστημίου Paris VII, η οποία εργάζεται ως θεραπεύτρια παιδιών και εφήβων στο παιδοψυχιατρικό τμήμα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
            Η έκτη κατά σειρά διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016, στις 18.00, στην Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου και όχι σήμερα, Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016, όπως είχε προγραμματιστεί, με θέμα: «Η εφηβεία, σωματικές και ψυχικές αλλαγές».
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ στους εκπαιδευτικούς θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης για κάθε θεματική ενότητα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης.
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού 2310 840295 και 2310 841962.