Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Προχειρότητα και εμπαιγμός των αγροτών με τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας

Β. Αποστόλου: Προχειρότητα και εμπαιγμός των αγροτών
με τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας
 
Σχολιάζοντας τη δημοσιοποίηση 11 προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας για το αγροτικό ζήτημα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Οι περισσότερες από τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας αφορούν είτε γενικότητες είτε ζητήματα που έχουν ήδη δρομολογηθεί και βρίσκονται μέσα στον κατάλογο των 25 σημείων που παρουσίασε ο πρωθυπουργός κατά τις συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους των αγροτών. Αυτό αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει ούτε σχέδιο, ούτε στρατηγική για το χώρο.
Θέλω όμως να σταθώ σε δύο από τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας όπως είδαν το φως της δημοσιότητας:
 
Σε ένα από τα βασικότερα αιτήματα των πρόσφατων κινητοποιήσεων, αυτό της ιδιαίτερης φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος, η Νέα Δημοκρατία προτείνει τη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 13%, την ώρα που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά για τη διασφάλιση ενός αφορολογήτου ορίου τέτοιου που να καλύπτει πάνω από το 85% των Ελλήνων αγροτών.
 
Το χειρότερο όμως είναι η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει θέματα που χρήζουν άμεσης θεσμικής προσέγγισης, όπως είναι  το εργόσημο: Ενώ με την ανακοίνωσή της συμφωνεί με τη χρήση του ως μέσο πληρωμής των οικονομικών μεταναστών που απασχολούνται στο χώρο, την ίδια ώρα στελέχη της, όπως ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Μανώλης Κεφαλογιάννης, αλλά και οι  τομεάρχες  του κόμματος,Γιώργος Κασαπίδης και Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατηγορούν  τη κυβέρνηση ότι θεσμοθετεί  το εργόσημο για «να γίνει διαβατήριο νομιμοποίησης ή προσκλητήριο για τους παράνομους οικονομικούς μετανάστες».
Και προχειρότητα, λοιπόν, και εμπαιγμός των αγροτών από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
 
Το τελευταίο διάστημα ο αγροτικός χώρος, με τις κινητοποιήσεις των αγροτών, βρέθηκε σε μια περίοδο αναταραχής, η οποία όμως ανέδειξε το μέγεθος και την ένταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.
 
Ο πολιτικός κόσμος - και αυτό μας αφορά όλους – δεν δικαιούται να αντιμετωπίζει το μέλλον του αγροτικού κόσμου με νοοτροπία και συνταγές του παρελθόντος.
 
Σε αυτό το πλαίσιο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επιδιώκει το διάλογο, τη συνεργασία και τη συνεννόηση, έτσι ώστε να διαμορφώσουμε από κοινού, κυβέρνηση, πολιτικός κόσμος, επιστημονικοί φορείς και βέβαια ο αγροτικός κόσμος με τους εκπροσώπους του, μια βιώσιμη εθνική στρατηγική μακράς διάρκειας.
Σε αυτή τη διαδικασία καλούμε και την αντιπολίτευση να συμβάλλει με συνέπεια και σοβαρότητα».

NE ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ)