Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Συνέντευξη Τύπου του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής για το λαθρομεταναστευτικό

Μιχαλολιάκος (ΧΑ): Δεν λέμε να πυροβολούμε τους δύστυχους ανθρώπους, αλλά να εφαρμοστεί ο νόμος




Συνέντευξη Τύπου για το κρίσιμο ζήτημα του λαθρομεταναστευτικού παραχώρησε ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Ν.Γ. Μιχαλολιάκος. Υπέδειξε την Τουρκία ως τον κύριο υπαίτιο για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα με τους λαθρομετανάστες και την ίδια στιγμή κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που αδυνατεί να προστατεύσει του Έλληνες.

Ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος, για να αποδείξει ότι πρόκειται για λαθρομετανάστες επικαλέστηκε τις διεθνείς συμβάσεις που προσδιορίζουν τον όρο "πρόσφυγας πολέμου" που προέρχονται από χώρα πολέμου που πηγαίνει σε μία άλλη. Στην περίπτωση αυτή προέρχονται από την Τουρκία από παρακρατικούς μηχανισμούς, οι οποίοι κάνουν τζίρο δισεκατομμυρίων ευρώ, προσδιορίζοντας ότι το μέλλον των λαθρομεταναστών τους χαρίζει 6 δισ. ευρώ.

Στη συνέχεια διατύπωσε την άποψη ότι η Ελλάδα θα ήταν προτιμότερο να είχε αποχωρήσει από τη συνθήκη Σένγκεν έτσι ώστε η χώρα θα έχανε το στοιχείο της "γοητευτικής χώρας", καθώς οι λαθρομετανάστες θα έχαναν το δικαίωμα να λάβουν χαρτιά για να συνεχίσουν το ταξίδι προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου κάλεσε τον πρωθυπουργό να ασκήσει το δικαίωμα του VETO που έχει η χώρα το οποίο, όπως είπε έπρεπε να το είχε ασκήσει νωρίτερα.

Επίσης, κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια από 6 που είναι σήμερα.  Με την απόφαση αυτή θα είχαμε αποφύγει την έλευση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με αποτέλεσμα η Τουρκία να εκμεταλλευτεί την παρουσία του στο μέλλον. Ακόμη, κατηγόρησε όλες τις κυβερνήσεις που διστάζουν να βάλουν το εθνικό ζήτημα στον ΟΗΕ αναφερόμενος στις απειλές της Τουρκίας που θεωρεί ότι η επέκταση στα 12 μίλια είναι αιτία πολέμου. 

Ο Ν. Μιχαλολιάκος κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε Δημοψήφισμα για να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός αν επιθυμούν η Ελλάδα να γίνει ένα απέραντο "hot spot". Αναγνώρισε τη δυστυχία αυτών των ανθρώπων, αλλά ζήτησε από το κράτος να εφαρμόσει το νόμο για την παράνομη εισαγωγή τους στη χώρα. Αναφορικά με την επικείμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την χαρακτήρισε ως συνεδρία συνενόχων που οδηγούν την Ελλάδα σε αδιέξοδο. Πρόκειται για ένα άτυπο όργανο το οποίο συγκαλεί ο πρωθυπουργός αποκλείοντας τη Χρυσή Αυγή.

Τέλος, προχώρησε σε καταγγελία για το γιο του Αχμέτ Σαδίκ, ο οποίος είναι εκλεκτός του τουρκικού Προξενείου και ασχολείται επιχειρηματικές δραστηριότητες. Αποκάλυψε ότι διακινεί το 50% της παραγωγής βάμβακος και συζητά να εξαγοράσει τις εγκαταστάσεις της καπνοβιομηχανίας Μιχαηλίδη, ενώ αναζητά να αγοράσει μεγάλες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης στη Θράκη.


Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου