Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕ ΜΙΛΑΝΟ ΚΑΙ ΜΠΟΛΟΝΙΑ

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η αποστολή του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Μιλάνο και τη Μπολόνια, από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο της διπλωματίας
των πόλεων που ασκεί η διοίκηση του Δήμου και με την Ιταλία να αποτελεί τον πρώτο σταθμό του στρατηγικού της σχεδιασμού, για το 2016.
Η παρουσίαση της Θεσσαλονίκης σε τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και φορείς των αντίστοιχων δήμων ξεκίνησε από το Μιλάνο, όπου σημειώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον από τουριστικά πρακτορεία και τους tour operators της ιταλικής πόλης που πήραν μέρος στις Β2Β συναντήσεις που διοργανώθηκαν με την υποστήριξη των γραφείων του ΕΟΤ στο Μιλάνο. Οι συναντήσεις αυτές με ξενοδόχους, τουριστικούς πράκτορες και γιατρούς της ελληνικής αποστολής είχαν ως αντικείμενο τα τουριστικά πακέτα της Θεσσαλονίκης καθώς και τα πακέτα ιατρικού τουρισμού. Περισσότερα από 15 τουριστικά γραφεία από την Ιταλία και περίπου 30 δημοσιογράφοι παραβρέθηκαν στην παρουσίαση της Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα ξενοδοχείου, στο Μιλάνο.


Την Παρασκευή 4 Μαρτίου, ακολούθησε η παρουσίαση της Θεσσαλονίκης, στη Μπολόνια, πόλη αδελφοποιημένη με τη Θεσσαλονίκη, στο Δημαρχείο. Είχε προηγηθεί η συνάντηση του Αντιδημάρχου Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Σπύρου Πέγκα, με την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της Μπολόνια, Σιμόνα Λέμπι. Η υποδοχή της αντιπροσωπείας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι προοπτικές συνεργασίας των δυο πόλεων στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο δίκτυο των Πόλεων Ενάντια στο Ρατσισμό, υπήρξε ιδιαιτέρως θερμή.
Όπως τονίζει ο Σπύρος Πέγκας, η Μπολόνια έχει πολλά κοινά σημεία με την πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς χαρακτηρίζεται ως πανεπιστημιούπολη με έντονη νυχτερινή ζωή, γεγονός που ευνοεί την προσέλκυση τουρισμού από τη γειτονική χώρα. «Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το γεγονός ότι οι τουρίστες των δύο παραπάνω ιταλικών πόλεων, προέρχονται από τη μέση και ανώτερη καταναλωτική βαθμίδα και αναζητούν ποιοτικές υπηρεσίες» αναφέρει ο Αντιδήμαρχος και καταλήγει με την επισήμανση ότι οι Ιταλοί, που κατά γενική ομολογία διατηρούν ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα, μόλις τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να  επιλέγουν την πόλη της Θεσσαλονίκης για τις διακοπές τους.