Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Σχετικά με το θέμα της εκποίησης από το ΤΑΙΠΕΔ
 δημόσιας παραθαλάσσιας έκτασης 51 περίπου στρεμμάτων

      Η Ν.Ε. Πιερίας του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.:
 
      1. Στηρίζει επί της ουσίας και έμπρακτα την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας του Δήμου Κατερίνης, με την οποία ζητείται η ανάκληση της απόφασης του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στην εκποίηση δημόσιας παραθαλάσσιας έκτασης 51 περίπου στρεμμάτων που κείται στην ίδια Δημοτική Κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτής της στήριξης οι τρεις βουλευτές Πιερίας του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. συναντήθηκαν δύο φορές με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιο Πιτσιόρλα (την δεύτερη μαζί με τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη).
 
      2. Υπογραμμίζει την προγραμματική θέση του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. για την προστασία της δημόσιας περιουσίας και την κατά περίπτωση αξιοποίησή της στη βάση της αειφόρου και ήπιας ανάπτυξης. Στην προκειμένη περίπτωση τυχόν εκποίηση της έκτασης αυτής, εκτός του ότι ακυρώνει το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στην ακτή και στη θάλασσα χιλιάδων πολιτών στο συγκεκριμένο σημείο, θα έχει ως συνέπεια τον κίνδυνο να εγκαταλειφθούν μικρά και μεσαία τουριστικά επενδυτικά σχέδια πίσω από το τμήμα της παραλιακής έκτασης, τα οποία στηρίζονται στη δυνατότητα χρήσης του δικαιώματος αυτού. Υπό το πρίσμα αυτό η Ν.Ε. εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην εκδηλωθείσα πρόθεση αξιοποίησης της έκτασης από επιχειρηματία, ο οποίος, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Πιερίας της Ν.Δ., επισκέφθηκε τον κ. Στέργιο Πιτσιόρλα και εξέφρασε ενδιαφέρον για κατασκευή ναυταθλητικών εγκαταστάσεων – των μόνων που επιτρέπονται βάσει του σήμερα ισχύοντος Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.).  
 
      3. Καλεί όλες τις δημοτικές παρατάξεις στον Δήμο Κατερίνης να υπερψηφίσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση για υποβολή έγγραφου αιτήματος του Δήμου υπέρ της ανάκλησης της απόφασης του ΤΑΙΠΕΔ και υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της έκτασης.

NE ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ