Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Αναστέλλεται η αλιεία με βιντζότρατα

Την αναστολή της αλιείας με το αλιευτικό εργαλείο «Γρίπος που σύρεται από σκάφος ή τράτα ή βιντζότρατα (SB)» προβλέπει εγκύκλιος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όπου και καλεί το Υπουργείο Ναυτιλίας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.
Την 25.2.16 ολοκληρώθηκε η "δοκιμαστική αλιεία με βιντζότρατα", η οποία διενεργήθηκε με σκοπό τη συμπλήρωση με επικαιροποιημένα επιστημονικά δεδομένα του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης για την αλιεία που διεξάγεται με το αλιευτικό εργαλείο "Γρίπος που σύρεται από σκάφος ή τράτα ή βιντζότρατα (SB)".
Κατ εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΚ) 1967/2006 που προϋποθέτει τη θέσπιση και εφαρμογή Σχεδίου Διαχείρισης η λειτουργία του συγκεκριμένου εργαλείου βρίσκεται σε αναστολή σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.
Θα πρέπει να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι αλιείς, ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών που φέρουν το εργαλείο "Γρίπος που σύρεται από σκάφος ή τράτα ή βιντζότρατα (SB)", να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την αφαίρεση του συγκεκριμένου αλιευτικού εργαλείου από το σκάφος ή το σφράγισμα αυτού...μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται με τα υπόλοιπα αλιευτικά εργαλεία που διαθέτουν.