Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

"Το έγκλημα συνεχίζεται: Μονοθέσια Δημοτικά δίπλα μας" - Του Αντώνη Νταγλιούδη

          Το πιο σημαντικό θέμα-κατά τη γνώμη μου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ)Πύδνας-Κολινδρού στις 15-2-16 ήταν η γνωμοδότηση για σχολικές μεταβολές .Οι διευθύνσεις εκπαίδευσης προτείνουν ότι καλώς έχουν όλα και η διοίκηση του Δήμου στην εισήγησή της συμφώνησε.
         Συνεχίζουν δηλαδή να αποδέχονται(Διευθύνσεις εκπαίδευσης και Δήμος) την συνέχιση της λειτουργίας μονοθέσιου στην Παλιόστανη με οκτώ παιδιά! Ένας οικισμός που απέχει 5- 10 λεπτά από τα πολυθέσια της Σφενδάμης ,των Αλωνίων και του Κίτρους, παρέχει πρωτοβάθμια εκπαίδευση στα παιδιά σε μία αίθουσα όλα μαζί, με έναν δάσκαλο,ενώ τα παιδιά και τα εγγόνια των μελών του ΔΣ έχουν την αίθουσα και τον δάσκαλο κατά τάξη,γυμναστή,πληροφορική,ξένη γλώσσα,ολοήμερο,καλλιτεχνικά και ένα πολύβουο με πολλά χρώματα σχολικό περιβάλλον.
       Και όλα αυτά γιατί δήθεν δεν θέλει η τοπική κοινωνία ,που ποτέ δεν ενημέρωσε κανείς. Που ποτέ δεν έδωσαν μια άλλη πρόταση μόρφωσης για τα παιδιά, αλλα αρκούνται στην διασφάλιση «φίλων» δηλαδή παραγόντων ,δηλαδή ψήφων στον οικισμό .Και αντί να πάρει το ΔΣ απόφαση επείγουσας πρότασης κατάργησης του σχολείου και μεταφοράς των μαθητών σε πολυθέσιο , για άλλη μια φορά είπαν «θα το δούμε».
           Στο τέλος δε ο πρόεδρος του ΔΣ αντί να αποδεχτεί τις βαριές ευθύνες του ΔΣ και της Δημοτικής Διοίκησης για την λειψή παρεχόμενη μόρφωση σ’ αυτά τα παιδιά ,μίλησε για «καινούργιες θεωρίες» που διδάσκονται στα Πανεπιστήμια όπου αναδεικνύεται η ποιότητα εκπαίδευσης των μονοθέσιων! Την επόμενη φορά λοιπόν ας προτείνει στο ΔΣ τον κατακερματισμό των σχολείων σε θαυμάσια μονοθέσια Δημοτικά στα οποία θα στείλει τα παιδιά και τα εγγόνια του!
7-3-16