Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 Σ. ΧΙΟΝΙΔΗΣ: «Στηρίζουμε την Τράπεζα του τόπου μας»
Με τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και την Αντιδήμαρχο Πόπη Τζουμέρκα – Μπατάλα να καλωσορίζουν τους εκπροσώπους της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας
στο Δημαρχείο συνεχίστηκαν οι επαφές του νέου ΔΣ της Τράπεζας με θεσμικούς φορείς της Πιερίας.

Στη συνάντηση εκ μέρους της Τράπεζας συμμετείχαν ο Πρόεδρος Νίκος Μηλιώτης, ο Αντιπρόεδρος  Γιώργος Τσιαλός, ο Γενικός Γραμματέας Ηρακλής Τσιτλακίδης, ο Ταμίας Κωνσταντίνος Ζησόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής Νικόλαος Μπασδάνης.

Σάββας Χιονίδης
Η συνάντηση ξεκίνησε με τον Δήμαρχο να συγχαίρει τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας για την εκλογή τους και να εκφράζει τις ευχές του για επιτυχία στο έργο τους. Ο κ. Χιονίδης δήλωσε εξ αρχής ότι η δημοτική αρχή είναι δίπλα στην Τράπεζα: «στηρίζουμε έμπρακτα την Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας γιατί έτσι στηρίζουμε την τοπική μας οικονομία και ανάπτυξη. Εκτός από την καταθετική συμμετοχή μας, παροτρύνουμε και άλλους να πράξουν το ίδιο.  Γνωρίζω ότι άμεσος στόχος είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην οποία πρέπει όλοι μας να συμμετέχουμε».

Νίκος Μηλιώτης:
«Συνεχίζουμε το αναπτυξιακό μας έργο στην τοπική κοινωνία»
Ο Πρόεδρος της Πιερικής Τράπεζας ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή για τη θερμή υποδοχή και τις ευχές προς το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Ο κ. Μηλιώτης αναφέρθηκε στην έμπρακτη στήριξη του Δήμου προς την Τράπεζα όλα τα προηγούμενα χρόνια και υπογράμμισε ότι «φορείς και πολίτες πρέπει όλοι να συμβάλουν ώστε η τοπική Τράπεζα να αναπτυχθεί περαιτέρω καθώς είναι η Τράπεζα της Πιερίας και των Πιεριέων. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η εξυπηρέτηση των τοπικών συμφερόντων και η ανάπτυξη της Πιερίας. Στην κατεύθυνση αυτή, ήταν η δική μας Τράπεζα που στάθηκε δίπλα στους επιχειρηματίες - επενδυτές αυτού του τόπου δίνοντας, μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου, όταν επρόκειτο να κλείσει το ΕΣΠΑ, εγγυητικές επιστολές ώστε να ολοκληρώσουν τη διαδικασία στην οποία συμμετείχαν».
Ακόμη, ο κ. Μηλιώτης αναφέρθηκε στους νέους στόχους της Τράπεζας: «Σήμερα συνεχίζουμε το έργο προσφοράς στην τοπική κοινωνία, οικονομία και ανάπτυξη. Ξεκινήσαμε τη διαδικασία Αύξησης του Συνεταιριστικού Κεφαλαίου της Τράπεζας, για να ενδυναμώσουμε περισσότερο τη θέση και το ρόλο μας στην τοπική οικονομία. Το νέο Δ.Σ. και ο νέος Γενικός Διευθυντής είναι κυρίως νέα πρόσωπα, έχουν ποιοτικά χαρακτηριστικά και έχουν διάθεση εκ νέου ανάδειξης της Τράπεζας και των πλεονεκτημάτων της με σκοπό να στηρίξουν την τοπική ανάπτυξη».


Γιώργος Τσιαλός:
«Η Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας δίπλα στο τοπικό επιχειρείν»
Λαμβάνοντας το λόγο, ο Αντιπρόεδρος της Τράπεζας πρότεινε στον κ. Χιονίδη να παροτρύνει συναδέλφους του, κυρίως Δημάρχους όμορων νομών που δεν διαθέτουν Συνεταιριστική Τράπεζα, να οδηγούν τις καταθέσεις τους στη Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας. «Πλεονέκτημα της Συνεταιριστικής Τράπεζας είναι τα δελεαστικά επιτόκια», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιαλός, ενώ υπογράμμισε ότι «η Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας είναι δίπλα στην τοπική κοινωνία, στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τον τοπικό επιχειρηματία και απευθύνουμε πρόσκληση σε κάθε Πιεριέα να ενώσει τις δυνάμεις του μαζί μας για καλύτερα αποτελέσματα».