Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Ολοκληρώθηκε διαδικτυακή εκπαίδευση της Αστυνομικής Ακαδημίας με θέμα την καταπολέμηση απατών στον κλάδο των αερομεταφορών, με τη χρήση καρτών πληρωμής

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκπαίδευση του Τμήματος CEPOL της Αστυνομικής Ακαδημίας, με θέμα την «Καταπολέμηση απατών με κάρτες πληρωμής
στον κλάδο των αερομεταφορών» (Combating payment card fraud – Airline Fraud Investigation Procedure) .
Η συγκεκριμένη εκπαίδευση, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προτάθηκε, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Ελληνική Αστυνομική Ακαδημία, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας - CEPOL, της EUROPOL και εμπειρογνωμόνων αεροπορικών και ταξιδιωτικών εταιριών.
Το διαδικτυακό σεμινάριο, διάρκειας 120 λεπτών, απευθυνόταν σε υπαλλήλους των Αρχών επιβολής του Νόμου, αεροπορικών εταιριών και ταξιδιωτικών γραφείων του ιδιωτικού τομέα. Για την υλοποίησή του χρησιμοποιήθηκαν εργαλεία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Ηλεκτρονικού Δικτύου της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας – CEPOL .
Τετρακόσιοι (400) περίπου συμμετέχοντες εγγράφηκαν για να το παρακολουθήσουν και με την ολοκλήρωσή του είχαν την ευκαιρία υποβολής ερωτήσεων με στόχο την ανταλλαγή χρήσιμων πρακτικών και γνώσεων.
Στην αξιολόγηση που ακολούθησε, η συμβολή της εκπαίδευσης κρίθηκε ως ιδιαιτέρα θετική και επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ανάληψης και άλλων παρόμοιων πρωτοβουλιών, με τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση.
Η Ελληνική Αστυνομία, με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας και του Εθνικού Τμήματος CEPOL, θα συνεχίσει την υλοποίηση παρόμοιων δράσεων, ενισχύοντας και αξιοποιώντας την άριστη συνεργασία και το κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, το οποίο έχει καλλιεργηθεί.