Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Συνάντηση του κ. Δημητρίου Βίτσα με τους βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ και τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη

Την Πέμπτη 17-3-2016 στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημητρίου Βίτσα με τους βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ και τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη. 


Έπειτα από το όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τον σχεδιασμό του Κυβερνητικού Συντονιστικού Οργάνου για δημιουργία Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων, στο χώρο του πρώην Ψυχιατρείου στην Πέτρα Πιερίας, ο Δήμαρχος Κατερίνης επικοινώνησε το μεσημέρι με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα. Οι βουλευτές ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα και κανονίστηκε η συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό.
      
Ο κ. Βίτσας κατά την διάρκεια της συνάντησης επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης για την δημιουργία Προσωρινού Κέντρου Φιλοξενίας και ανέφερε ότι οποιαδήποτε παρέμβαση στο χώρο θα γίνει με γνώμονα τον απόλυτο σεβασμό της ιερότητας της Μονής Πέτρας, που αποτελεί ζώσα θρησκευτική και πολιτισμική κληρονομιά της ευρύτερης περιοχής. 

Αναφέρθηκε στα αναγκαία μέτρα που θα ληφθούν για τη φύλαξη - αστυνόμευση του χώρου και για τις συγκοινωνιακές ανάγκες που θα προκύψουν και παράλληλα επισήμανε ότι δεν θα υπάρξει επιβάρυνση για την περιοχή, αλλά αντιθέτως θα προκύψει όφελος για τους κατοίκους της περιοχής με σειρά μέτρων που θα ληφθούν υπέρ των τοπικών κοινωνιών τονίζοντας ότι  το κόστος λειτουργίας του Κέντρου θα καλυφθεί πλήρως.

Τέλος, ο κ. Βίτσας διαβεβαίωσε τους βουλευτές και τον Δήμαρχο ότι σύμφωνα με την πάγια κυβερνητική θέση δεν θα προκύψει καμία όχληση της τουριστικής δραστηριότητας στην Πιερία από την διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.  
  
                                        Οι βουλευτές
                                      Σκούφα Ελισάβετ
                                           Τζαμακλής Χαρίλαος
                                         Καστόρης Αστέριος