Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ Ν.Τ. ΠΙΕΡΙΑΣ της ΑΔΕΔΥ

Το Ν.Τ. Πιερίας της ΑΔΕΔΥ
Καλεί τους Εργαζόμενους
σε  ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μη περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης- Να μη περάσουν οι νέες μειώσεις στις συντάξεις

Σύμφωνα με  τελευταίες δηλώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας , φαίνεται ότι η κυβέρνηση θα  καταθέσει  μέσα στον Μάρτη προς  ψήφιση ένα νομοσχέδιο που δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως αντιασφαλιστικό τερατούργημα, αφού όντως διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση και οδηγεί στην καρατόμηση των κύριων συντάξεων, νέων και παλαιών, καθώς και στην εξαΰλωση των επικουρικών και των εφάπαξ.
Με τη συμμετοχή τους στα πρόσφατα συλλαλητήρια καθώς και στη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, επιστήμονες, μικρομεσαίοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες έδειξαν ότι απορρίπτουν τις προτάσεις της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, που έρχονται να διαλύσουν ότι έμεινε όρθιο από το Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα.
Οι προτάσεις αυτές δεν συνιστούν ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφάλιση, όπως η ίδια ισχυρίζεται. Κινούνται στην κατεύθυνση τήρησης των δεσμεύσεων που ανέλαβε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και απορρέουν από το τρίτο μνημόνιο για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Πιερίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Καλεί   τους εργαζόμενους να μη υποστείλουν τη σημαία του αγώνα. Να συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., των Σωματείων και των Ομοσπονδιών.
Εάν η Κυβέρνηση τολμήσει να καταθέσει το νομοσχέδιο διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης θα προχωρήσουμε σε νέα Γενική Απεργία και άλλες μορφές πάλης όπως συλλαλητήρια, καταλήψεις δημοσίων κτηρίων κτλ για να ακυρώσουμε τα κυβερνητικά σχέδια.

Στόχος μας είναι να μη κατατεθεί στη βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, αλλά και αν κατατεθεί να καταψηφιστεί. Αυτό θα εξαρτηθεί από τη δυναμικότητα των κινητοποιήσεών μας.
Είμαστε σε ετοιμότητα. Συνεχίζουμε τον αγώνα!!

Η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν θα περάσει!

Με τους αγώνες μας μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Εκτελεστική Γραμματεία
του Ν.Τ. Πιερίας της  Α.Δ.Ε.Δ.Υ.