Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΑΓΑΘΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ

         Μία μεγάλη ποσότητα αγαθών που συγκέντρωσαν με στόχο την ανακούφιση των προσφύγων, παρέδωσαν σήμερα στο Δήμο Θεσσαλονίκης 25 μαθητές της στ΄ τάξης
δημοτικού, του Αριστοτελείου Κολλεγίου.
Τους μαθητές και τους δασκάλους τους υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα.
Τα παιδιά συγκέντρωσαν περισσότερους από δύο τόνους τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών προσωπικής υγιεινής, τα οποία με ειδικό όχημα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα μεταφερθούν στην αποθήκη 9 στο λιμάνι.


Ο Γιάννης Μπουτάρης ευχαρίστησε τους μαθητές για τη γενναιόδωρη προσφορά τους και τόνισε ότι αντίστοιχες πρωτοβουλίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να αντιληφθούν ότι το προσφυγικό είναι ένα πρόβλημα τεράστιο και παγκόσμιο και ότι αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι ξεριζωθήκαν από την πατρίδα τους, τώρα έχουν τις ίδιες ανάγκες και τις ίδιες διαθέσεις με μας. Ακόμη, ο Δήμαρχος, πρότεινε στους μαθητές να προσκαλέσουν μια ομάδα συνομήλικών του προσφυγόπουλων, για να περάσουν λίγες στιγμές ξενοιασιάς μαζί τους, μέσα από το παιχνίδι.
Ο υποδιευθυντής του Κολλεγίου, Καριοφύλλης Γκροζούδης, ανέφερε ότι οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν από τα μηνύματα που εκπέμπουν τα μέσα ενημέρωσης και από τις προσωπικές μαρτυρίες των συνομήλικών τους προσφυγόπουλων, καθώς και από τις αναφορές των εκπαιδευτικών τους, γύρω από τις προσφυγικές καταβολές των Ελλήνων. Ακόμη, όπως είπε, θα αναζητηθούν τρόποι, ώστε η πρόταση του Δημάρχου για προσέγγιση των ανήλικων προσφύγων από τους μαθητές, να γίνει πράξη.