Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: «Ζωή και… κότες»: Πρεμιέρα στην γενέτειρα του κάνει ο Σταύρος Παρχαρίδης (φωτο+βίντεο)

Μια μοναδική θεατρική παράσταση φιλοξενείται από εχθές στην Κατερίνη με τίτλο: «Ζωή και … κότες» σε σκηνοθεσία του Σταύρου Παρχαρίδη και σενάριο
της Φωτεινής Κατσάλη. Η πρώτη παράσταση πραγματοποιήθηκε εχθές το βράδυ στις 20:30 στο μικρό θέατρο του Νέου Κεραμυδίου, όπου και θα συνεχιστεί και σήμερα την ίδια ώρα, αφού είναι και η τελευταία ημέρα που θα φιλοξενείται στην πόλη.

Ο πολυτάλαντος Σταύρος Παρχαρίδης, γέννημα θρέμμα της Κατερίνης αποφάσισε εφέτος να κάνει την πρεμιέρα της περιοδείας του νέου του θεατρικού έργου μαζί με τον θίασο του στην γενέτειρα του, θεωρώντας ότι ενέργεια του αυτή θα του φέρει τύχη. Εμείς του το ευχόμαστε ολόψυχα, γιατί πρόκειται πραγματικά για μια πάρα πολύ καλή δουλειά.

Η αλήθεια είναι ότι είχαμε πολλά χρόνια να δούμε μια τόσο άρτια θεατρική δουλειά. Απ’ όπου και να ξεκινήσει κανείς να την περιγράφει, δεν θα έχει παρα μόνο θετικά σχόλια και κριτικές να κάνει. Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία, με εξαιρετικό και έξυπνο σενάριο, απόλυτα επίκαιρο, με την μοναδική σκηνοθετική πινελιά του Σταύρου Παρχαρίδη, και τις απίστευτες ερμηνείες όλων των ηθοποιών. Όσο για τα σκηνικά και τα κοστούμια πρέπει να ομολογήσουμε ότι είναι από τα πλέον πλούσια και ευφάνταστα που είδαμε τα τελευταία χρόνια. 

Πραγματικά εμείς όχι μόνο το διασκεδάσαμε εχθές το βράδυ, αλλά μπορούμε να πούμε ότι οι 2 ώρες που διαρκεί η παράσταση πέρασαν σαν νεράκι. Σας την συνιστούμε ανεπιφύλακτα, όχι μόνο για την ποιότητα της, αλλά και για έναν ακόμη λόγο. Για τον φιλανθρωπικό της σκοπό.

Συγκεκριμένα, όλα τα έσοδα των παραστάσεων εχθές και σήμερα, θα διατεθούν για την ενίσχυση αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας, εν όψι του φετινού Πάσχα. Όλο αυτό είναι μια πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου Ν. Κεραμιδίου «Μακεδονία» σε συνεργασία με τους καλλιτέχνες. Μια κίνηση που τιμά τόσο τους συμμετέχοντες σ’ αυτήν όσο και την ίδια την πόλη!

Το εισιτήριο της παράστασης είναι μόλις 5 ευρώ και όπως προαναφέραμε θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό. Η έναρξη της αποψινής παράστασης είναι στις 20:30, αλλά επειδή προβλέπεται να υπάρξει μεγάλη προσέλευση του κόσμου, καλό θα είναι να είστε εκεί τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα. Η παράσταση δίνεται στο θέατρο του δημοτικού σχολείου του Νέου Κεραμιδίου που βρίσκεται πάνω στον κεντρικό δρόμο του χωριού. 

Εμείς εξασφαλίσαμε μερικές φωτογραφίες και ένα μικρό βίντεο για να σας δώσουμε μια μικρή γεύση του τι θα δείτε απόψε στην παράσταση. Η πραγματικότητα όμως πιστέψτε μας, είναι δεκάδες φορές καλύτερη, και μπορείτε να το επιβεβαιώσετε μόνοι σας…


Συντελεστές του έργου «Ζωή και … κότες» 



Σενάριο: Φωτεινή Κατσάλη
Σκηνοθεσία : Σταύρος Παρχαρίδης
Σκηνογραφία – Κοστούμια: Μαρία Παπατζέλου
Μουσική: Γιάννης Κετεκίδης
Χορογραφίες: Ραχήλ Θεοφάνους
Βοηθός σκηνοθέτη: Ανδρέας Γεβρελούδης
Ρεμίξ μουσικής: Γιάννης Μαυρίδης Kiou Studio

Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί:

Χριστίνα Νασιάδου
Βάσω Δημόγλου
Τζούλη Εγγλέζου
Νατάσα Σταύρακα
Σταύρος Παρχαρίδης
Κυριάκος Κατέχης
Γιώργος Τούλης


Δείτε φωτογραφίες και βίντεο της παράστασης εδώ