Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ

Οι αξίες της Φιλοξενίας(και του ανθρωπισμού γενικότερα) και του Πατριωτισμού (πατριωτισμού με την έννοια της ασφάλειας της Χώρας, άρα και της διαφύλαξης της

ελευθερίας της και του Δημοκρατικού της πολιτεύματος) υπήρχαν στην Ελλάδα πολύ πριν τον Μάρξ, τον Στάλιν και τον Χίτλερ.

Και μ’ αυτήν την έννοια δεν περιμέναμε την δήθεν Αριστερά σας να μας υποδείξει τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο και ιδιαίτερα τον φιλοξενούμενο, αλλά ούτε και χρειαζόμασταν ακροδεξιές συμπεριφορές για να εκδηλώσουμε την αναγκαιότητα διαφύλαξης της ασφάλειας της Χώρας μας και των κεκτημένων της.

Δεν έχετε παρεξηγήσει τις έννοιες, αλλά σκοπίμως βολεύεστε σε ένα δίπολο (άκρο) αριστεράς και (άκρο) δεξιάς ρητορικής αντιπαράθεσης και συμπεριφοράς γιατί είναι ο τρόπος που ξέρετε να πολιτεύεστε, είναι αναγκαίο στοιχείο της ύπαρξής σας να κατασκευάζετε ανύπαρκτους εχθρούς. 

Την ακροδεξιά αν θέλετε να την βρείτε, ψάξετε γι’ αυτήν μέσα στην Κυβέρνησή σας.
Προφανώς, την Κεντροαριστερά μας από την Αριστερά σας την χωρίζει άβυσσος. 
Και εξηγούμαστε. Σε ό, τι αφορά την επίλυση των προβλημάτων της Χώρας, το αντίθετο της Αριστεράς σας δεν είναι η ακραία Δεξιά, και το αντίθετο της ακραίας Δεξιάς δεν είναι η Αριστερά σας. Και οι δύο συμπεριφορές, είναι για εμάς ακραίες. Το αντίθετο των δύο παραπάνω είναι αυτό που ζητάνε οι Έλληνες πολίτες, δηλαδή ένα Κράτος που σέβεται τον άνθρωπο (πρόσφυγα/φιλοξενούμενο) ως αναπόσπαστο στοιχείο του πολιτισμού μας, αλλά παράλληλα προστατεύει την εθνική του ακεραιότητα, την ελευθερία του και την ελευθερία των πολιτών του, πράγματα στα οποία αμφότερα αποτυχαίνετε συστηματικά.

Όσο για την υποδειγματική φιλοξενία, όσο ακόμα υπάρχει ελευθερία του Τύπου, βλέπουν οι Έλληνες πολίτες τι γίνεται στην Ειδομένη και το λιμάνι του Πειραιά.



Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας