Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Ο Ομότιμος καθηγητής Χημείας Α.Π.Θ. και Πρόεδρος Φορέα Διαχείρισης Γαλλικού – Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα Κουιμτζής Θεμιστοκλής στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Δήμου Δέλτα

«Εθνικό Πάρκο Γαλλικού – Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, σημερινή κατάσταση – Προοπτικές εξέλιξης» είναι το θέμα την επόμενης διάλεξης που διοργανώνει το Λαϊκό
Πανεπιστήμιο του Δήμου Δέλτα που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέων Μαλγάρων. Το θέμα θα αναπτύξει ο Ομότιμος καθηγητής Χημείας Α.Π.Θ. και Πρόεδρος Φορέα Διαχείρισης Γαλλικού – Αξιού – Λουδία - Αλιάκμονα κ. Κουϊμτζής Θεμιστοκλής.
          Οι επόμενες διαλέξεις του Λαϊκού Πανεπιστημίου έχουν προγραμματιστεί για το 2016, όπου καταξιωμένοι επιστήμονες θα αναπτύξουν διάφορα ιατρικά, ιστορικά, οικολογικά και τεχνολογικά θέματα. Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:  

- Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016, Σίνδος, Συνεδριακό Κέντρο
Τσουμπάρης Πάρις, Καθηγητής Υγιεινής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.
Θέμα: «Τοξικοί παράγοντες στο περιβάλλον, τα τρόφιμα και το νερό»

- Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, Σίνδο, Συνεδριακό Κέντρο
Παπαζάχος Κωνσταντίνος – Καθηγητής Σεισμολογίας Α.Π.Θ.
Θέμα: «Η σεισμικότητα και η σεισμική επικινδυνότητα στο Βόρειο-ελλαδικό χώρο» 
- Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, Διαβατά, αίθουσα εκδηλώσεων 2ου Δημοτικού Σκολείου
Αλμπάνης Τριαντάφυλλος, Καθηγητής Χημείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αν. Πρύτανης, π. Πρύτανης

Θέμα: «Τοξικές και επιβλαβείς χημικές ενώσεις στα φυσικά νερά, στα τρόφιμα και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας: Χρήση, κατάχρηση και επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία».