Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Δήμος Κατερίνης: υπό βροχή οι αποκριάτικες εκδηλώσεις

 Παρά τις άστατες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κατερίνη, άτομα όλων των ηλικιών δεν πτοήθηκαν από τη βροχή και συμμετείχαν  σε μία
πανδαισία χρωμάτων, ήχων, ένα χαρούμενο πάρτυ, με πολύ κέφι, χορό, στην Πλατεία Ελευθερίας και παράλληλα τον πεζόδρομο και τους γύρω δρόμους, το οποίο διοργανώθηκε από τον Δήμο Κατερίνης.


Το αποκριάτικο σκηνικό συνέθεσαν μουσικές, κλόουν, ζογκλέρ, κομφετί, σερπαντίνες, χορευτικά από το γυμναστήριο Μagic, dj!!!,  ενώ ξυλοπόδαροι μοίρασαν λιχουδιές στα παιδιά. Η μπάντα του δρόμου «Κρουστόφωνο» με την ιδιαίτερη μουσική της, παρέσυρε άτομα όλων των ηλικιών στον  ξέφρενο αποκριάτικό της ρυθμό.


Η προγραμματισμένη για το βράδυ της Κυριακής, στην πλατεία Δημοκρατίας (Κινηματοθέατρο Ευκαρπίδη), αναβίωση των εθίμων «Κάψιμο του Φανού», «Παραδοσιακό Γαϊτανάκι» και «Xαμ Χάσκα», συνοδεία ορχήστρας δημοτικής μουσικής, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Λιβαδιωτών Κατερίνης «Γεωργάκης Ολύμπιος» αναβλήθηκε για σήμερα Κ.Δευτέρα στις 20:00,  στον ίδιο χώρο.



ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
Ικανοποιητική, παρά την έντονη βροχόπτωση - ήταν η προσέλευση και στις εκδηλώσεις για τα καθιερωμένα Κούλουμα, στην πλατεία της Παραλίας. Από νωρίς το πρωί της Καθαράς Δευτέρας, κάτοικοι και επισκέπτες συμμετείχαν στον εορτασμό. Πιο συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο Κατερίνης και τον Οργανισμό Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας, το Σωματείο Επαγγελματιών, τον Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Παραλίας, το Επιμελητήριο Πιερίας και την Τοπική Κοινότητα Παραλίας.

Το γλέντι στήθηκε συνοδεία μουσικής, παραδοσιακών - λαϊκών ήχων, με την συνδρομή του Μορφωτικού Συλλόγου Παραλίας, ενώ σε όλους όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση προσφέρθηκαν σαρακοστιανά εδέσματα.