Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Πολλά ερωτηματικά για το Ψήφισμα των κατοίκων της Αγ. Βαρβάρας Βεροίας που κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο

 Ένα ψήφισμα των πολιτών της Αγίας Βαρβάρας, σχετικό με τη λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας έφτασε σαν έκτακτο θέμα συζήτησης στο Δημοτικό
Συμβούλιο της Δευτέρας. Το ψήφισμα έφερε ο πρόεδρος της λαϊκής συνέλευσης Αγ. Βαρβάρας Ηλίας Γαλάνης, μαζί με το οποίο παρουσίασε και ένα τετράδιο με πάνω από 350 υπογραφές κατοίκων. Το συγκεκριμένο τετρασέλιδο αίτημα ζητάει τη μετεγκατάσταση των προσφύγων σε άλλο χώρο...

καθώς όπως αναφέρει, τίθενται θέματα ασφάλειας και ακεραιότητας των κατοίκων του χωριού, μετάδοσης νοσημάτων, απειλής του υδροηλεκτρικού φράγματος, της Βεργίνας και των μοναστηριών και άλλων παρόμοιων κινδύνων από την εμφάνιση των προσφύγων στο στρατόπεδο της Αγ. Βαρβάρας, ενώ όπως είπε εδώ και 4 μέρες προσπαθεί να ηρεμήσει τις μητέρες με τα παιδιά τους που φοβούνται να κυκλοφορήσουν στο δρόμο, ακόμα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Και επειδή τα λόγια το αδικούν, διαβάστε το κείμενο λίγο παρακάτω.
Όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της συζήτησης, το συγκεκριμένο κείμενο δεν φέρει την υπογραφή των κατοίκων του χωριού αλλά είναι κείμενο που συνέταξε με δική του πρωτοβουλία ο κ. Γαλάνης, με τη συμβολή νομικού όπως είπε και ο ίδιος και μάλιστα οι υπογραφές που συλλέχθηκαν για το συγκεκριμένο κείμενο, είναι υπογραφές που έβαλαν οι κάτοικοι πριν έρθουν οι πρόσφυγες, για να μη γίνει η εγκατάστασή τους στο συγκεκριμένο στρατόπεδο και ουδεμία σχέση έχει με αυτό.

Το γεγονός καταδίκασε ο πρόεδρος της Αγίας Βαρβάρας Σπύρος Κωτσιαντής, που ανέφερε πως το συγκεκριμένο κείμενο δε βρίσκει σύμφωνο τον ίδιο ούτε τους κατοίκους, καθώς καμία από τις σελίδες του δεν διαβάστηκε στη συνέλευση που πραγματοποίησαν και κατά συνέπεια κανείς δεν έχει γνώση του περιεχομένου του.
Το περιεχόμενο του κειμένου σχολιάστηκε αρνητικά από τους δημοτικούς συμβούλους, που δε θέλησαν να το ψηφίσουν, καθώς δεν αναφέρεται πουθενά ποιος το υπογράφει. «Πρόκειται για κείμενο ενός ανθρώπου», ανέφεραν οι περισσότεροι, ενώ ο κ. Γαλάνης είχε ήδη αποχωρήσει από τη συνεδρίαση.

Διαβάστε το κείμενο: