Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Συναυλία του Duo Terpsis στην Κατερίνη: Κυριακή 6 Μαρτίου

 DUO TERPSIS. ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 6/3/2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Α’ ΜΕΡΟΣ (διάρκεια ~30)


Brumby, Colin (*1933, Αυστραλία)
Gardens of the Villa Taranto
1.     Tempo comodo
2.     Largo
3.     Allegro

Greenbaum, Stuart (*1966, Αυστραλία)
Cloud eight

Rekhin, Igor (*1941, Ρωσία)
TaBoSa
        1. Tango
          2. Bossa
          3. Samba


Β ΜΕΡΟΣ (~30’)

Folk Songs
(διασκευή: Charles Wolzien & Susanella Noble)
1.     Barbara Allen
2.     All the pretty little horses (lullaby)
3.     La partida
4.     Wayfaring stranger
5.     The keeper
6.     Valencianita

Bournet, Patrick (*1957, Γαλλία)
Roméo No. 1

Zenamon, Jaime M.  (*1953, Βολιβία)
3 Retratos
1. Encuentro
3. Dialogo

Marchelie, Érik (*1957, Γαλλία)
Gémeaux (tango)
Νίκος Κακαϊδής, φλάουτο


Ξεκίνησε σπουδές φλάουτου με τη Jannina Batko στο Δημοτικό Ωδείο Θεσ/νίκης. Πήρε πτυχίο φλάουτου (άριστα παμψηφεί) με καθηγητή τον Philippe Malfait (Ωδείο Βορείου Ελλάδος) και δίπλωμα (άριστα παμψηφεί) με καθηγητή τον Dieter Vogt (Μουσικό Κολέγιο). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Istvan Matuz, Marc Grauwels, Παναγιώτη Δράκο κ.ά. Έχει διδάξει στο Ωδείο Γαλαξίας, στο Δημοτικό Ωδείο Νεάπολης και στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης. Είναι καθηγητής φλάουτου στο Μακεδονικό Ωδείο, στο Ωδείο Άνω Πόλης και στο Ωδείο “Κύτταρο” (Σέρρες). Έχει συνεργαστεί ως φλαουτίστας με διάφορους συνθέτες και τραγουδιστές. Υπήρξε μέλος της Orchestra Mobile, των “Swingn Classic”, του συνόλου φλάουτων “SLAPTONGUE”, της Συμφωνικής Ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, της ορχήστρας “Συγχρονία”, καθώς και των συγκροτημάτων “ΡΩΜΑΝΙΑ” και “ΦΥΓΑΔΕΣ”.


Ευαγγελία Παράσχου, κιθάρα
Γεννήθηκε το 1981. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές με τον Άρη Σκάρπα στη Θεσ/νίκη, παίρνοντας πτυχίο κιθάρας με άριστα (1998). Είναι αριστούχος απόφοιτος (2006) του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (Σχολή Καλών Τεχνών), όπου υπήρξε υπότροφος του Ι.Κ.Υ. για την ακαδημαϊκή της επίδοση στο 2ο, 3ο και 4ο έτος σπουδών. Υπήρξε επίσης υπότροφος του κληροδοτήματος “Τριανταφυλλιάς Κριεζή” (Ε.Κ.Π.Α.) και του Πανεπιστημίου Καλών Τεχνών Βελιγραδίου. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην ψυχοπαιδαγωγική (2012, Τμήμα Προσχολικής Αγωγής Α.Π.Θ.) και στην κατεύθυνση “Επικοινωνία και Πολιτισμός” (2013, Τμήμα Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε. Α.Π.Θ.). Έχει δίπλωμα κιθάρας (2003, Καλλιόπη Καστώρη, ΔΩΘ, άριστα παμψηφεί & α’ βραβείο) και πτυχίο φούγκας (2009, Κώστας Τσούγκρας, άριστα, ΚΩΘ). Από το 2008 εργάζεται στο Τμήμα Πολιτισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. ως μουσικολόγος, κατόπιν επιτυχίας σε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. Στο πλαίσιο της εργασίας της έχει ιδρύσει και διευθύνει το Πειραματικό Κιθαριστικό Σύνολο “Guitar Heroes” – το μοναδικό ενεργό κιθαριστικό σύνολο της πόλης - και είναι Υπεύθυνη του Εργαστηρίου Κλασικής Κιθάρας και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θερμαϊκού.                                                                                       www.eparaschou.gr

Duo Terpsis
Το Duo Terpsis είναι ένα επαγγελματικό σύνολο μουσικής δωματίου με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Ιδρύθηκε το 2008 από την Ευαγγελία Παράσχου και την Αργυρώ  Μουντράκη. Το Duo Terpsis ερμηνεύει μουσικά έργα υψηλής καλλιτεχνικής αξίας, κατά προτίμηση έργα πρωτότυπα για φλάουτο και κιθάρα και σπανιότερα μεταγραφές ή διασκευές, επιλέγοντας από το πλούσιο διεθνές ρεπερτόριο. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην Αλεξανδρούπολη (Μουσική Εταιρεία Αλεξανδρούπολης), τον Πολύγυρο (Δημοτικό Ωδείο), τις Σέρρες (Ωδείο Κύτταρο), τη Βέροια (Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών) τα Τρίκαλα (Δημοτικό Ωδείο), την Καρδίτσα (Δημοτικό Ωδείο) και τη Θεσσαλονίκη (Άνετον, Βαφοπούλειο, Θέατρο ΚΑΠΠΑ Περαίας, Καψαλάκειος Πολιτιστική Στέγη Ν. Μηχανιώνας, Block 33 - ΚΩΘ Underground Festival).
Στο παρελθόν, φλαουτίστες του Duo Terpsis υπήρξαν η Αργυρώ Μουντράκη και ο Νίκος Ζήσης.

Από το 2015, νέος φλαουτίστας του Duo είναι ο Νίκος Κακαϊδής.                                        www.duoterpsis.com