Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

EXALLO - Το ξύλο αλλιώς σε νέες καινοτόμες γραμμές προϊόντων

 Η EXALLO αποτελεί ένα εγχείρημα που συνδυάζει την κατασκευή προϊόντων υψηλής αισθητικής με μια ολιστική περιβαλλοντική προσέγγιση. 

Διατηρώντας σαν κύριο υλικό το ξύλο συλλέγονται παλιά ή παρατημένα από τη φύση ή τον άνθρωπο κομμάτια ταυτοποιώντας τα και επαναπροσδιορίζοντας τη χρήση τους.  



Η αναζήτηση σχεδίων και φυσικών υλικών από τη φύση και η προσπάθεια διατήρησης χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος, συνδυάζεται με μιας υψηλής ποιότητας παραγωγική διαδικασία με μεράκι και έμφαση στη λεπτομέρεια όπως το φινίρισμα ή ακόμα και το άρωμα του ιδίου του ξύλου. 



Ο Λεωνίδας και ο Μπάμπης Σούρας, ιδρυτές της EXALLO, προσφέρουν μια εναλλακτική προσέγγιση στη χρήση των υλικών και φροντίζουν για ένα ενδιαφέρον εύρος εφαρμογών που εκτείνεται σε ξύλινα παπιγιόν, μανικετόκουμπα από ξύλο και καθαρό ασήμι, ξύλινες θήκες για κινητά τηλέφωνα και αξεσουάρ γάμου ή εταιρικά δώρα. Δεν είμαστε κατασκευαστές ξύλινων παπιγιόν αν και έτσι ξεκινήσαμε, υποστηρίζουν και συμπληρώνουν: Το σκεπτικό EXALLO είναι κάτι ποιο ευρύ που δεν περιορίζεται σε μια κατηγορία προϊόντων ή αγοράς και αυτό αποτελεί και τη μεγάλη πρόκληση



Η ομάδα EXALLO από την Πιερία έχει εντυπωσιάσει ήδη με τις δημιουργίες της και στοχεύει μεταξύ άλλων στην διεθνή αγορά για την ανάπτυξή της. 
Στο νέο της website http://exallo.eu/ μπορεί κανείς να περιηγηθεί στο e-shop άλλα και να πληροφορηθεί καλύτερα τι εννοούν όταν λένε EXALLO =  το ξύλο αλλιώς.