Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

ΝΟΗΣΙΣ: Odysseus II - οι νικητές από Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία

 Odysseus ΙΙ - Διαγωνισμός Επιστήμης του Διαστήματος

Οι νικητές από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία

Ολοκληρώθηκε η προημιτελική φάση του Διαγωνισμού Επιστήμης του διαστήματος  Odysseus II που διεξήχθη σε εθνικό επίπεδο των χωρών που συμμετέχουν. 


Ο διαγωνισμός
Ο Odysseus II είναι ένας επιμορφωτικός, ψυχαγωγικός διαγωνισμός που εστιάζει στην επιστήμη του διαστήματος και συνδυάζει την επιστημονική μάθηση και την άμεση εμπλοκή των συμμετεχόντων. Ο διαγωνισμός, στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές από όλη την Ευρώπη, ηλικίας από 7 μέχρι 22 ετών, στοχεύει στην καλλιέργεια πνεύματος αναζήτησης και ενδιαφέροντος για την επιστήμη. Οι συμμετέχοντες κατέθεσαν εργασίες σχετικά με θέματα εξερεύνησης του διαστήματος και η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε από έμπειρους κριτές με βάση την επιστημονική γνώση, την πρακτική εφαρμογή και τη δημιουργικότητα.

Οι νικητές από την Ελλάδα  
Ηλικιακή ομάδα 14 – 18 “Pioneers”
– «Προσομοίωση των χαρακτηριστικών του εσωτερικού ηλιακού μας συστήματος στη μέθοδο των διαβάσεων» – ΕΠΑΛ Βελεστίνου.
– «Ποιο θα είναι το ύψος των ζώων σε έναν εξωπλανήτη;» – Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών.
– «Living with the solar wind» – Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Ηλικιακή ομάδα 17 – 22 “Explorers”
«Moon Underground: Space Humanity’s Room» – Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οι νικητές από την Κύπρο
Ηλικιακή ομάδα 14 – 18 “Pioneers”
– «Utilization of satellite technology for improved weather forecasts – the case of Cyprus»– The G C School of Careers, Λευκωσία.
– «H εξερεύνηση χερσαίων πλανητών σε μακρινούς Γαλαξίες… Τι περισσότερο θα μπορούσαμε να μάθουμε για τη Γη;» – Θέκλειο Γυμνάσιο Λεμεσού.

Οι νικητές από την Βουλγαρία
Ηλικιακή ομάδα 14 – 18 “Pioneers”
 “Водни светове”/ "Water Worlds"– First English Language School, Varna.
– “Комуникация с извънземни? Възможно е!”/ "Communication with aliens? It is possible!"– High School of Mathematics "Dr. Peter Beron", Varna.

Οι νικητές των “Pioneers” από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία θα διαγωνιστούν στον περιφερειακό ημιτελικό που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα, στις 2-4 Απριλίου 2016, στο ΝΟΗΣΙΣ (λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν προσεχώς).

Οι νικητές των “Explorers” από την Ελλάδα (δεν υπήρξαν συμμετοχές από Κύπρο και Βουλγαρία) θα διαγωνιστούν με τους νικητές από την Αυστρία, την Ιταλία, την Κροατία, τη Γερμανία και την Τσεχία στον αντίστοιχο περιφερειακό ημιτελικό που θα διεξαχθεί στην Αυστρία. 

Οι νικητές των περιφερειακών ημιτελικών θα συμμετάσχουν στον διεθνή τελικό που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.