Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

1η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων Σάββατο 16 Απριλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) διοργανώνει την 1η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ, που θα πραγματοποιηθεί στο Καυτατζόγλειο
Στάδιο, το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 και ώρα 17:00. Πρόκειται για μουσικοχορευτική εκδήλωση με επίκεντρο τη Μακεδονική παράδοση. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι Σύλλογοι-μέλη της ΠΟΠΣΜ, καθώς και φίλοι Πολιτιστικοί Σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στη Μακεδονική παράδοση.
            Η παρουσίαση της Μακεδονικής παράδοσης θα πραγματοποιηθεί σε θεματικές ενότητες (πχ Ρουμλούκι, Σέρρες, Δράμα κ.ο.κ). Οι πολιτιστικοί Σύλλογοι θα συμμετέχουν στη θεματική ενότητα που ανήκει η φορεσιά που θα φορούν. Για παράδειγμα αν κάποιος Σύλλογος από την Καβάλα διαθέτει φορεσιές από το Ρουμλούκι (Αλεξάνδρεια Ημαθίας) και όχι ντόπιες, τότε θα ενταχθεί στη θεματική ενότητα του Ρουμλουκιού κι όχι σε αυτήν της Καβάλας. Θα παρουσιασθούν 3 (τρεις) κοινοί χοροί σε κάθε θεματική ενότητα, οι οποίοι θα ανακοινωθούν στους χοροδιδασκάλους.
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
1.      ΧΩΡΙΑ ΔΡΑΜΑΣ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΜΕ ΛΥΡΑ
2.      ΧΩΡΙΑ ΔΡΑΜΑΣ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΜΕ ΓΚΑΪΝΤΑ
3.      ΧΩΡΙΑ ΠΑΓΓΑΙΟΥ
4.      ΘΑΣΟΣ
5.      ΣΕΡΡΕΣ
6.      ΝΤΑΡΝΑΚΟΧΩΡΙΑ ΣΕΡΡΩΝ
7.      ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
8.      ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
9.      ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ
10.  ΝΑΟΥΣΑ (ΜΠΟΥΛΕΣ)
11.  ΚΑΜΠΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ-ΠΕΛΛΑ-ΚΙΛΚΙΣ
12.  ΚΟΖΑΝΗ-ΦΛΩΡΙΝΑ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΓΡΕΒΕΝΑ

Για τη συμμετοχή σας παρακαλείσθε να συμπληρώσετε το φόρμα που ακολουθεί και να την αποστείλλετε στο info@popsm.gr μέχρι την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016.

http://www.popsm.gr