Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

ΠΑΕ Τυρνάβου - Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 1-2 HD Άναψε φωτιές με Μάν(ί)κα ο Αχιλλέας

Του Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr)
Φωτιές άναψε στον Τύρναβο με Μάν(ί)κα και τις έσβησε η Νεοκαισάρεια, στο «must win» παιχνίδι της χρονιάς για την τοπική ομάδα, που έχασε, σφόδρα διαμαρτυρόμενη, με 2-1, στη

νέα αποκλειστική εξόρμηση του Metrosport.gr, στην περιφέρεια της θεσσαλικής γης, αυτή τη φορά, στην καθοριστική αναμέτρηση, με έπαθλο την παραμονή στην κατηγορία, στο 2ο όμιλο της Γ' εθνικής. 
Με το διαιτητή του παιχνιδιού να γίνεται «talk of the town» για τους γηπεδούχους, για τη μη υπόδειξη πέναλτι, σε φάση που αποτυπώνει το Metrosport.gr -με το σκορ να έχει διαμορφωθεί 1-0 σε βάρος τους, με σκόρερ τον μπαρουτοκαπνισμένο Μανίκα, που εκμεταλλεύτηκε ολέθριο αμυντικό λάθος- και μεταξύ άλλων, για φάουλ στο ξεκίνημα του πρώτου γκολ, οι γηπεδούχοι αναζήτησαν την ισοφάριση με ανορθόδοξο τρόπο και με αριθμητικό μειονέκτημα πλέον, απόρροια της αποβολής, ελέω των διαμαρτυριών των παικτών του Τυρνάβου. Η αμυντική προσήλωση και η πειθαρχία στο συγκρότημα του Νίκου Θεοδοσιάδη συνεχίστηκε με θρησκευτική ευλάβεια, απέφερε 2ο γκολ στην κόντρα, δείγμα της ποδοσφαιρικής ευφυίας και οξυδέρκειας του Μανίκα και έριξε στο καναβάτσο την ψυχολογία των νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών του Τυρνάβου, που κατάφεραν πάντως να μειώσουν με τον Λίταινα, λίγο πριν τη λήξη.



Highlights: το «crash test της χρονιάς», βγαλμένο από το περιοδικό «car and driver», του αποβληθέντα παίκτη του Τυρνάβου με τον διαιτητή, που αν δεν είχε τέτοια σωματοδομή, θα μιλούσαμε για μετατόπιση βράχου. και τείνει να γίνει viral, οι αποκρούσεις του Βασιλειάδη, οι καυστικοί στην κριτική τους και ευρηματικοί Τυρναβίτες -και ελέω καρναβαλιού- που επιστράτευσαν χίλιους τρόπους για να δουν το παιχνίδι και εκτός γηπέδου, τα πολλά παιδιά-«ball boys» που δήλωσαν ένθερμοι υποστηρικτές του Τυρνάβου και του Ολυμπιακού Πειραιά, οι συνεχείς κλήσεις για επίπληξη, ανά δυάδες, του διαιτητή από την Ημαθία και οι αυστηρές επιπλήξεις του στους βοηθούς του, παρακαλώ, "πού έβαλες το τείχος;", την παραστατικότητα του οποίου έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν, με τη λεκτική επιχείρηση «καθαρά τα χέρια», ο διάσημος πλέον παπάς της Νεοκαισάρειας, η φήμη του οποίου μονοπώλησε τα σχόλια των φιλάθλων του Τυρνάβου, πριν τον αγώνα, εν τη απουσία του, οι πανηγυρισμοί σωτηρίας του σκόρερ, μαζί με τους ηρωικούς οπαδούς της Νεοκαισάρειας, 


Man of the match: Ο Η. Μανίκας, στο καλύτερο φετινό του παιχνίδι, κυριολεκτικά ήταν σε δαιμονιώδη φόρμα και με ένστικτο έφηβου killer σκόραρε δύο φορές -η 2η σχεδόν από το σπίτι του- και σμπαράλιασε όλες τις αμυντικές προσαρμογές του νεοφερμένου Γ. Βαζάκα πάνω του, με συμμετοχή και στο ανασταλτικό κομμάτι, με τον τερματοφύλακα Τρ. Βασιλειάδη να πραγματοποιεί σωτήριες αποκρούσεις σε κομβικά σημεία και να δικαιούται μερίδιο του τίτλου.
Eπικοινωνία: liviostitos@hotmail.com
Σε επαγγελματική ποιότητα εικόνας και ήχου.