Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην 2η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θεατρικών Σχημάτων Θυμέλη που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Η  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουν για 2η συνεχόμενη χρονιά την 2η
Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θεατρικών Σχημάτων «Θυμέλη»,  στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη.

Η «Θυμέλη» ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 απευθυνόμενη σε όλο το θεατρόφιλο κοινό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για μια σειρά ερασιτεχνικών θεατρικών παραστάσεων από θεατρικές ομάδες και επιλεγμένα έργα  με ελεύθερη πάντα είσοδο για το κοινό.

Με αφορμή τη 2η Συνάντηση, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά:  «Η Περιφέρειά μας δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού θεάτρου, ως μιας από τις πηγαίες και αυθόρμητες μορφές θεατρικής έκφρασης.  Οι εκάστοτε πρωτοβουλίες και προσπάθειες διάφορων ερασιτεχνικών ομάδων από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες  εμπλουτίζουν το εγχώριο καλλιτεχνικό ρεπερτόριο του τόπου μας  με αξιόλογες αισθητικά παραστάσεις».

Φέτος η «Θυμέλη» θα πραγματοποιηθεί από τις 30-9-2016 έως 6-10-2016 και ώρα 21:00. Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην 2η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θεατρικών Σχημάτων «Θυμέλη»  να αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: kepothe@otenet.gr  υλικό σχετικά με την παράσταση που επιθυμούν να παρουσιάσουν όπως, ένα σύντομο βιογραφικό της Θεατρικής Ομάδας, το θεατρικό έργο (Τίτλος, Περίληψη, Συντελεστές, Φωτογραφίες- Στιγμιότυπα από την παράσταση, βίντεο). H Υποβολή των προτάσεων θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις 31-7-2016.