Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Εκδήλωση του 3ου Almira Τρίαθλον σε συνεργασία με την Ένωση Διαβητικών Πιερίας

ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ & ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ: «RUN TO CHANGE DIABETES» (ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ Ν’ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ ΜΑΣ)!


Συμμετοχή της Ένωσης Διαβητικών στο «3ο Διεθνές almiraMAN Τρίαθλον»

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 14 & 15 ΜΑΙΟΥ 2016 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.


Για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν τον σακχαρώδη διαβήτη, θα τρέξουν φέτος οι αθλητές του «3ου almiraMAN Τρίαθλον» στο πλαίσιο αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στα μέσα Μαΐου και συγκεκριμένα κατά το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαΐου 2016 στην Παραλία Κατερίνης. Το αθλητικό διήμερο διοργανώνεται από το Αθλητικό Πολιτιστικό Σωματείο «ΤΡΙΑΣ» σε συνεργασία και με την Ένωση Διαβητικών Πιερίας, αλλά όχι μόνο.
Αναλυτικότερα, οι εκδηλώσεις έχουν την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Δήμου Κατερίνης καθώς και πολλών άλλων τοπικών φορέων της Πιερίας.

«Τρέχουμε για ν’ αλλάξουμε τον διαβήτη μας»!

Με το σύνθημα «run to change diabetes», δηλαδή «θέλουμε ν’ αλλάξουμε τον διαβήτη μας», οι αθλητές θα ξεκινήσουν τη διαδρομή από το Almira Beach Bar και θα τερματίσουν στον ίδιο χώρο. Από την πλευρά της η Ένωση Διαβητικών Πιερίας καλεί τα άτομα που αντιμετωπίζουν σακχαρώδη διαβήτη, ιδιαίτερα όμως τους μικρούς φίλους που πάσχουν από την ασθένεια αυτή, να έρθουν και να συμμετάσχουν σε διάφορες παράλληλες δραστηριότητες αυτής της εκδήλωσης.
Είναι μια ευκαιρία να γνωριστούν και με άλλα άτομα που κάνουν τον ίδιο αγώνα απέναντι σ’ αυτή την ασθένεια, να αισθανθούν ότι δεν είναι μόνοι τους σ’ αυτή τη μάχη της ζωής αλλά ότι έχουν δίπλα τους κι άλλους, είναι μια ακόμη ευκαιρία να νιώσουν δυνατοί, πιο δυνατοί!
Κατά τη διάρκεια της διήμερης εκδήλωσης θα γίνουν μετρήσεις σακχάρου, θα δοθεί η δυνατότητα διαφόρων δραστηριοτήτων, θα δοθεί όμως και η δυνατότητα άθλησης, έχοντας πάντοτε στα χείλη το σύνθημα: «Τρέχουμε για ν’ αλλάξουμε τον διαβήτη μας»! Τουτέστιν, τρέχουμε για να προσπεράσουμε κάθε εμπόδιο και πρόβλημα που προέρχεται απ’ αυτή την ασθένεια!

«ALMIRAMAN TRIATHLON - RUN TO CHANGE DIABETES»
Παράλληλες εκδηλώσεις - Το πρόγραμμα της Ένωσης Διαβητικών

Το πρόγραμμα της διήμερης εκδήλωσης, από την πλευρά της Ένωσης Διαβητικών Πιερίας, έχει ως εξής:

Σάββατο 14 Μαΐου 2016, κατά το διάστημα από 1:00 μ.μ. έως 5:00 μ.μ.: Μετρήσεις σακχάρου - ενημέρωση κοινού.
Κυριακή 15 Μαΐου 2016, κατά το διάστημα από 8:00 π.μ. έως 5:00 μ.μ.: Μετρήσεις σακχάρου - ενημέρωση κοινού - προαιρετική συμμετοχή των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη σε αθλητικές δραστηριότητες και zumba.
Λήξη: Απονομή μεταλλίων στους αθλητές καθώς και γιορτή για όσους θέλουν να παρευρεθούν.

«ALMIRAMAN TRIATHLON - RUN TO CHANGE DIABETES»
Ο Διεθνής Αγώνας

Ως προς το αθλητικό κομμάτι της εκδήλωσης, όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για Διεθνή αγώνα, συνδυασμού τριών αθλημάτων, o οποίος περιλαμβάνει δύο αγωνιστικές αποστάσεις: almiraFAST (750m κολύμβηση - 20km ποδηλασία - 5km τρέξιμο) και almiraMAN (1.9km κολύμβηση - 90km ποδηλασία - 21km τρέξιμο) για ατομικές και ομαδικές συμμετοχές.

Το σύνολο των τριαθλητών και συνοδών που αναμένεται να φιλοξενηθούν στην Κατερίνη κατά την διάρκεια του Almira Man θα είναι πάνω από 500 και περιλαμβάνουν κορυφαία ονόματα του χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με αθλητές διεθνούς φήμης. Η διοργάνωση ακολουθεί και αυξάνει τα αυστηρά πρότυπα (σε κάθε επίπεδο) καταξιωμένων και αναγνωρισμένων αγώνων της Ελλάδας και του εξωτερικού. 


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ BAYER-ASCENSIA ME ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ.