Τρίτη 5 Απριλίου 2016

6η Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών 2016 στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού

 Την Κυριακή 10 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος για φέτος εθελοντικός καθαρισμός, στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού. Αυτή την Κυριακή το ραντεβού θα δοθεί στο
παράκτιο ανάχωμα του Καλοχωρίου, στις 10 το πρωί, με στόχο να καθαρίσουμε το παράκτιο τμήμα των εκβολών του Γαλλικού ποταμού και της Λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου.
Χρόνο με το χρόνο η εικόνα της περιοχής αυτής βελτιώνεται και σε αυτό βοηθούν οι εθελοντές που συμμετέχουν στους καθαρισμούς! Πλέον, στην περιοχή έχει δημιουργηθεί ένα περιπατητικό μονοπάτι και πολλοί επισκέπτες και κάτοικοι του χωριού διασχίζουν τη λιμνοθάλασσα απολαμβάνοντας μία βόλτα με παρέα τα πουλιά της περιοχής: φοινικόπτερα, μαχητές, καλαμοκανάδες, βαρβάρες, μαυροκέφαλους γλάρους κ.α. Σημειώνεται ότι η περιοχή ανήκει στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000.


Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα σε συνεργασία με το Δήμο Δέλτα και με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλοχωρίου. Μαζί μας θα είναι επίσης η Περιβαλλοντική Ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς και η εθελοντική οργάνωση Δράση για την Άγρια Ζωή που θα πραγματοποιήσει απελευθέρωση ζώων και πουλιών που περιέθαλψε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων που βρίσκεται στο Καλοχώρι.
Καλούνται οι εθελοντικές ομάδες, οι τοπικοί σύλλογοι και τα σχολεία να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. 2310 794811.
Για όσους εθελοντές επιθυμούν να έρθουν από τη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά από τον ΟΑΣΘ (συνάντηση στις 9:30 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης). Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης: www.axiosdelta.gr.

Η 6 Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 17 Απριλίου με τον καθαρισμό της παραλίας Αλυκών Κίτρους.