Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Στήριξη του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου μέσω του 6ου Διεθνούς Ημιμαραθωνίου "ΔΙΟΝ"

 Το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, το οποίο συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και κοινωνικής προσφοράς, ήταν ο φορέας, τον οποίο
επέλεξε να στηρίξει ο ΑΠΣ Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ», μέσω του Διεθνούς Ημιμαραθωνίου «Δίον», που διεξήχθη στις 13 Μαρτίου 2016, στον Δίον Πιερίας.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο Πρόεδρος του συλλόγου Αλέξανδρος Πούλιος, ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Γερομιχαλός, η Γενική Γραμματέας Καλλιόπη Καρτσαμπά επισκέφτηκαν τον Μητροπολίτη Κίτρους κ.κ. Γεώργιο, ο οποίος αφού τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία τους, αναφέρθηκε συνοπτικά στο σημαντικό έργο, που επιτελεί το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο επισημαίνοντας : «Μαζί με τις άλλες Εκκλησιαστικές μονάδες και δομές αναπτύσσει ένα εύρος δραστηριοτήτων, που αποτελούν στήριγμα για την βαλλόμενη οικονομικά και ηθικά τοπική κοινωνία».


Παρών στην συνάντηση ήταν ο Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου π. Αθανάσιος Τσαρούχας, ο οποίος παρέλαβε την οικονομική ενίσχυση -  προσφορά του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», ενώ έκανε λόγο για τις σύγχρονες υπηρεσίες που παρέχει το ίδρυμα από εξειδικευμένο- καταρτισμένο προσωπικό, καθώς και για τις πρόσφατες ανακαινισμένες δομές του. Παράλληλα, τόνισε «την αναγκαιότητα της περαιτέρω στήριξης από την τοπική κοινωνία ευελπιστώντας ότι η πρωτοβουλία αυτή του συλλόγου Δρομέων θα αποτελέσει  το έναυσμα για την ενίσχυση των δράσεων μας».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΑΠΣ Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ» Αλέξανδρος Πούλιος,  αφού συνεχάρη τον Μητροπολίτη για τον πολυδιάστατο έργο του, τόνισε ότι «ο σύλλογος θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της προσφοράς με επίκεντρο τον άνθρωπο και τον αθλητισμό».

 Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ο σύλλογος συνεργάζεται με την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, στον αγώνα δρόμου «Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου» στην Βόρεια Πιερία, στο Δρόμο Αλληλεγγύης (ενορία Αγίου Χαραλάμπους)», ενώ όπως είναι γνωστό, ο 6ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος «Δίον» διεξήχθη υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρoπόλεως και ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.