Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Η «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» Κατερίνης στην ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Ελασσόνας

  Σε μία εξαιρετική εκδήλωση στην Ολυμπιάδα Ελασσόνας, από όπου μάλιστα πολλοί κάτοικοι της Κατερίνης έλκουν την καταγωγή τους, έδωσε το παρόν, καλεσμένος του
τοπικού συλλόγου, ο Ποντιακός Σύλλογος  Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ», την Κυριακή 10 Απριλίου 2016.



Η μικτή χορωδία παράλληλα με χορευτική ομάδα του συλλόγου, τραγούδησαν και χόρεψαν αντλώντας υλικό από την πλούσια παράδοση του Πόντου, κοσμώντας έτσι και εμπλουτίζοντας την εκδήλωση. Με αφορμή, λοιπόν, τα 95 χρόνια από την εγκατάσταση στην Ολυμπιάδα, πραγματοποιήθηκε ένα αφιέρωμα τιμής και μνήμης για την προσωπικότητα, το έργο και την προσφορά του Χριστόφορου Τσέρτικ στη γενέτειρά του και την κοινωνία ευρύτερα.


Μετά την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων, στην πανέμορφη πετρόχτιστη, αισθητικά και τεχνικά άρτια αίθουσα του Συλλόγου και παρουσία πλήθους κόσμου, για τον Χριστόφορο Τσέρτικ μίλησαν ο πρόεδρος του «ΜΑΤΖΙΚΕΡΤ» κ. Μιχ. Χατζειπίδης, η εκπ/κός κα. Βραχνιά – Ζηραντίδου Ντίνα και ο γνωστός ιστορικός και συγγραφέας κ. Βλάσης Αγτζίδης, φωτίζοντας σημαντικές πτυχές  της ενδιαφέρουσας διαδρομής του, του πνευματικού και κοινωνικού έργου που επιτέλεσε επί δεκαετίες, με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση.


Ο επίλογος πάντα γνωστός. Ποντιακή μουσική παράδοση, χορός καθ γλέντι καθώς και πλούσια ποντιακά εδέσματα.
Ο Σύλλογος Απανταχού Ολυμπιαδιτών «ΤΟ ΜΑΤΖΙΚΕΡΤ» και ο πρόεδρός του  κος Μιχ. Χατζειπίδης αλλά και οι κάτοικοι του χωριού τα επιμελήθηκαν όλα με πολύ μεράκι, παρέχοντας για μια ακόμη φορά, άψογη και ζεστή φιλοξενία.
Η «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» Κατερίνης για όλα τα παραπάνω τους συγχαίρει, τους ευχαριστεί θερμά, εύχεται δε υγεία, προκοπή και Καλό Πασχα.


--
Με τιμή το Δ.Σ.
Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ"
Ηλιουπόλεως 40, 60100-Κατερίνη
Τηλ/Φαξ: 23510 21596