Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας των XXXΙ (31ων) Ολυμπιακών Αγώνων «ΡΙΟ 2016», το Σάββατο 23 Απριλίου 2016, στις 21.00,
στο χώρο του Λευκού Πύργου.
Η Ολυμπιονίκης και Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, θα ανάψει το βωμό, ενώ θα ακολουθήσει άφιξη αντιπροσωπείας επισήμων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής «ΡΙΟ 2016» και  έπαρση σημαιών με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων Βραζιλίας και Ελλάδας από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, των εκπροσώπων της Οργανωτικής Επιτροπής και της ΕΟΕ και ανταλλαγή δώρων. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από το Λύκειο Ελληνίδων, το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Θεσσαλονίκης «Η Ένωση» και την Ένωση Ποντίων Λαγκαδά και Περιχώρων.
Η φλόγα θα διανυκτερεύσει στο Λευκό Πύργο και στις 09.00 της Κυριακής 24 Απριλίου 2016, θα αναχωρήσει με προορισμό το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, όπου στις 09.12, θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής.
Επόμενος σταθμός της φλόγας θα είναι η Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού (Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, Κλεάνθους - Λαμπράκη) στην 4η Δημοτική Κοινότητα, όπου στις 09.42 θα πραγματοποιηθεί η τελετή αφής και παράλληλες εκδηλώσεις.

Η διαδρομή της φλόγας και τα σημεία εναλλαγής των λαμπαδηδρόμων, από τις 20.46 του Σαββάτου, διαμορφώνονται ως εξής: Δωδεκανήσου, Σαλαμίνος και Ναυάρχου Κουντουριώτου, Ερυθρός Σταυρός (επί της Λεωφόρου Νίκης), συμβολή Λεωφόρου Νίκης και Κομνηνών, Πλατεία Αριστοτέλους, Συμβολή οδών Λεωφόρου Νίκης - Αγίας Σοφίας, Λεωφόρου Νίκης 57, Λευκός Πύργος.

Κυριακή 24 Απριλίου, 09.00: Λευκός Πύργος, συμβολή οδών Βασιλέως Γεωργίου και 3ης Σεπτεμβρίου, στάση Αγία Φωτεινή επί της 3ης Σεπτεμβρίου, Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, Ολυμπιακό Μουσείο.

09.27: Ολυμπιακό Μουσείο, Στάση Μηχανουργείου, συμβολή οδών Αγίου Δημητρίου και Κατσιμίδη, Στάση Στρατόπεδο Τριανδρίας επί της Γρηγορίου Λαμπράκη, Αμμουλιανής, Πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού.

09.57: Πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού, Γρηγορίου Λαμπράκη 118, οδός Διαγόρα στους αριθμούς 68, 116 και 130, διασταύρωση προς την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης.

Η λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους θα ξεκινήσει από την Αρχαία Ολυμπία την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, θα διαρκέσει επτά ημέρες και η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή του «Ρίο 2016» στις 27 Απριλίου, στο πλαίσιο τελετής στο Παναθηναϊκό Στάδιο.