Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

«ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ» ΣΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Με φιέστες, εκδηλώσεις και διαφήμιση των προγραμμάτων κατάρτισης και κινητικότητας, επιχειρούν ΕΕ και κυβέρνηση να
διαχειριστούν τα πρωτοφανή ποσοστά της ανεργίας στη νεολαία. Έτσι, οι νέοι και οι νέες στην Κατερίνη θα έχουν τη «μοναδική ευκαιρία» να πληροφορηθούν για τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Νεολαία σε Κίνηση» που  βρίσκεται στην πόλη.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σύμφωνα με τους διοργανωτές «ομιλίες, συζητήσεις και εργαστήρια από αντιπροσώπους χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης». Μέσα από τα παραπάνω, οι νέοι θα ενημερωθούν για τα προγράμματα που δίνουν τη δυνατότητα για «απασχόληση, εκπαίδευση και εθελοντική εργασία στο εξωτερικό».
Η πρωτοβουλία «Νεολαία σε Κίνηση » αποτελεί μέρος της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» και στοχεύει στην αύξηση της «απασχολησιμότητας» των νέων. Ανάμεσα σε άλλα, περιφέρεται σαν περιοδεύων θίασος σε ευρωπαϊκές πόλεις και διαφημίζει τα προγράμματα εκπαιδευτικής και εργασιακής κινητικότητας, διά βίου μάθησης και κατάρτισης. Ετσι, μπορεί τα ποσοστά ανεργίας στους νέους να σημειώνουν διαρκή και θεαματική άνοδο, η νεολαία όμως μπαίνει σε «κίνηση » μόνο στο ρυθμό και στην τροχιά που ορίζει η ανάγκη του κεφαλαίου για ΦΘΗΝΟ, ΕΥΕΛΙΚΤΟ, ΕΥΚΟΛΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΙΜΟ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ...  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ