Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ Ι.Μ.ΚΙΤΡΟΥΣ

 Την Παρασκευή 16 Απριλίου, τελέστηκε και στην Κατερίνη η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου.
Πριν την ακολουθία, έγινε η υποδοχή της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας από την
ιστορική Ιερά Μονή Πέτρας Ολύμπου, η οποία εναποτέθηκε προς προσκύνηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης.
Την ιερά Εικόνα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως και πάσης Λιβύης κ. Θεοφύλακτος, ο οικείους Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και ο Αντιδήμαρχος Νικόλαος Παπαζιώγας.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ειδική δέηση ενώπιον της ιεράς Εικόνας και ακολούθησε η 1η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Θεοφυλάκτου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος τέλεσε την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ελάφου.
Για την εξυπηρέτηση νέων και εργαζόμενων, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως, τελέστηκε και 2η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου.
Ακολούθησε Αγρυπνία με την τέλεση του Όρθρου και της Θ. Λειτουργίας. Εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κατερίνης, προκειμένου να προσκυνήσουν την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Πέτρας.