Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Δήμος Κατερίνης: Συνεχίζεται η συστηματική διαγράμμιση διαβάσεων και ο χρωματισμός κρασπέδων επί των διασταυρώσεων

  Πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια των πεζών



Συστηματικές παρεμβάσεις διαγράμμισης των διαβάσεων και οδών του δήμου Κατερίνης, εκτελούνται καθημερινά, από συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών, υπό την επίβλεψη του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου  Κώστα Τσιουκάνη.


Οι παρεμβάσεις, επικεντρώνονται στο βάψιμο των  διαβάσεων των πεζών και τον χρωματισμό των κρασπέδων επί των διασταυρώσεων, ώστε να είναι εμφανείς στους διερχόμενους οδηγούς και στους πολίτες. Σχετικές εργασίες ολοκληρώθηκαν στην Παραλία, ενώ είναι σε εξέλιξη στον οικισμό της Ολυμπιακής Ακτής, στο σύνολο των δρόμων της πόλης, που εμφανίζουν αυξημένη κίνηση και στις τοπικές κοινότητες.


Όπως τονίζει ο κος Τσιουκάνης;«Οι διαγραμμίσεις, οι οποίες αποτελούν για μας πρώτη προτεραιότητα, καθώς αφορούν την οδική ασφάλεια των συμπολιτών μας, συμβάλλουν ουσιαστικά στην ασφάλεια των πεζών, με την σωστή καθοδήγηση των οδηγών μέσα από τη διευθέτηση της κυκλοφορίας».


Αξίζει να σημειωθεί, ότι είχαν προηγηθεί διαγραμμίσεις διαβάσεων των μαθητών στις εισόδους των σχολικών συγκροτημάτων και στις διαβάσεις των πεζών στα φανάρια, ενώ όπως προαναφέρθηκε  οι εργασίες αποκατάστασης (χρωματισμός-διαγραμμίσεις), συνεχίζονται όπου κρίνεται αναγκαίο και απαραίτητο.