Σάββατο 2 Απριλίου 2016

ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

 Την Παρασκευή 2 Απριλίου στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας Κατερίνης τελέστηκε η Ακολουθία της Γ΄ Στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, με τη συμμετοχή των Μουσικών Σχολείων
Γιαννιτσών και Κατερίνης.
Συγκεκριμένα, μαθητές των δύο σχολείων διάβασαν το Μικρό Απόδειπνο, ενώ, χωρισμένοι σε δύο χορούς, έψαλαν τον κανόνα του Ακαθίστου Ύμνου.


Συγκεκριμένα, τον χορό του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών διηύθυνε η καθηγήτρια βυζαντινής μουσικής Ευαγγελία Μαλάκου. Τη μαθητική χορωδία συνόδευαν ο Διευθυντής του Σχολείου Μενέλαος Μιχαηλίδης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.


Κατ’ αναλογία, τον μαθητικό χορό του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης διηύθυνε ο επίσης καθηγητής βυζαντινής μουσικής Λάζαρος Τζορμπατζίδης.
Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος ομίλησε κατάλληλα.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στη νέα κτίση που έφερε ο Χριστός στον κόσμο με την ενανθρώπιση και το σωτηριώδες έργο Του, αποκορύφωμα του οποίου ήταν το Πάθος και η Ανάστασή Του.


Η νέα αυτή κτίση γίνεται πραγματικότητα με τη συμβολή του ανθρώπου. Δεν γίνεται μηχανικά, αυτόματα. Στον Χριστιανισμό, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, δεν υπάρχει η έννοια του «από μηχανής Θεού» της ελληνικής αρχαιότητας. Ο Χριστός μία φορά ήλθε στον κόσμο μας «αυτεπάγγελτος».
Η εν Χριστώ σωτηρία επιτυγχάνεται προσκαλώντας και φέρνοντας εμείς οι ίδιοι τον Θεό στη ζωή μας.


Τέλος, ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των δύο Μουσικών Σχολείων, διότι συμμετείχαν στην τέλεση της Ακολουθίας των Χαιρετισμών. Επίσης, τους συνεχάρη για το επιτελούμενο παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό έργο.